1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mackó úr ujabb utazásai

Mackó úr a Balatonon - Mackó úr Budapesten - Mackó úr uton

Szerző
Grafikus

Kiadó: Uj Idők Irodalmi Intézet R.-T. (Singer és Wolfner)
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 192 oldal
Sorozatcím: Mackó úr utazásai
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 19 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyolcadik kiadás. Mühlbeck Károly fekete-fehér rajzaival illusztrált. Szikra irodalmi és lapkiadó vállalat, nyomdai r.-t. nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Mackó úr a Balatonon.

- Készen vagytok, bocsok? - kérdezte Mackó úr, kezébe véve esernyőjét, mely nélkül sohasem szokott útrakelni, míg a Pista inas a táskát vitte a... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Mackó úr a Balatonon.

- Készen vagytok, bocsok? - kérdezte Mackó úr, kezébe véve esernyőjét, mely nélkül sohasem szokott útrakelni, míg a Pista inas a táskát vitte a kocsira.
- Mackó bácsi, a Zebi, - nyafogott Dorka, az egyik bocs.
- Nem igaz, Mackó bácsi, a Dorka! - vágott bele Zebulon, a másik bocs, huga szavába.
Mackó úr haragosan fordult a bocsok felé.
- Mit Zebi? Mit Dorka? Azt kérdem, elkészültetek-e már? Kiderült, hogy egyik sem öltözött még föl tisztességesen, mert Zebi a Dorka fülét cibálta, Dorka pedig a Zebi ábrázatát karmolázta.
- Ha ebben a minutumban föl nem öltözködtök, - dörögte Mackó úr, - itthon hagylak benneteket!
A bocsok, Cammogó szomszéd csemetéi, nyakrafőre magukra kapkodták a ruhájukat.
Mackó úr a Balatonhoz készül és erre az útjára magával viszi Zebulont és Dorkát is. Sokat utazott, sokat látott, tapasztalt már. de a Balatont, a magyar tengert még nem látta. Pedig azt illik megnézni. Almaszüretig van még ideje és ezt fölhasználja arra, hogy a Balatonhoz ránduljon.
A bocsok hamarosan elkészültek, a tekintetes úr föltelepedett a kocsira, Zebulon és Dorka is fölugráltak, a hűséges cselédek szerencsés utat kívántak s az utasokat elnyelte az út pora. A kocsi tovarobogott.
A legközelebbi vasúti állomáson Mackó úr a bocsokkal fölszállt a vonatra, azzal az elhatározással, hogy addig meg nem szakítja utazását, míg a Balatonhoz nem ér.
Sokáig utaztak, Budapesten is voltak, de csak a keleti pályaudvarban, ott is csak annyi ideig, hogy leszálltak a vonatukról és felültek egy másik vonatra, amely a Dunán keresztül elvitte őket Kelenföldre, ahol ismét egy harmadik vonatra ültek. Vissza

Sebők Zsigmond

Sebők Zsigmond műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sebők Zsigmond könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Mackó úr ujabb utazásai Mackó úr ujabb utazásai Mackó úr ujabb utazásai Mackó úr ujabb utazásai Mackó úr ujabb utazásai Mackó úr ujabb utazásai Mackó úr ujabb utazásai Mackó úr ujabb utazásai Mackó úr ujabb utazásai Mackó úr ujabb utazásai Mackó úr ujabb utazásai Mackó úr ujabb utazásai

A borító kissé foltos, kopottas, rajta bejegyzés látható. A borító éle és néhány lap kissé sérült, a lapélek foltosak. A gerinc vászonnal pótolt.

Állapot: Közepes
15.000 Ft
6.000 ,-Ft 60
30 pont kapható
Kosárba
konyv