kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Tankönyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 79 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-17-0908-6 |
| Megjegyzés: | A könyv tankönyvi száma: 29229. Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
| Bevezetés | |
| Gyakorlatok | |
| A protoplazma biofizikai jellemzői | 5 |
| A kolloid állapot | 5 |
| Emulzió készítése | 7 |
| Szuszpenzió készítése | 8 |
| A szol-gél állapot | 9 |
| A gélek duzzadása | 10 |
| A Brown-mozgás | 11 |
| A diffúzió jelensége | 12 |
| A kolloidok dialízisa | 13 |
| Az ozmózis jelensége | 14 |
| Plazmolízis | 15 |
| Hermolízis | 17 |
| Az adszorpció | 17 |
| Kolloidok elektromos töltése | 18 |
| A koacerváció | 19 |
| A kolloidok koagulációja | 20 |
| A protoplazma biokémiai jellemzői | 21 |
| Biológiai anyagok nedvességtartalmának meghatározása | 21 |
| Biológiai anyagok hamutartalmának meghatározása | 22 |
| A szén, hidrogén, oxigén, nitorgén minőségi kimutatása biológiai anyagokból | 23 |
| A kálcium és a foszfor minőségi kimutatása biológiai anyagokból | 25 |
| A lipidek oldékonysága | 26 |
| Glicerin kimutatása | 26 |
| A növényi olajok telítetlensége | 27 |
| A lipidek kimutatása biológiai anyagokból | 28 |
| Redukáló cukrok kimutatási reakciói | 29 |
| Redukáló cukrok kimutatása biológiai anyagokból | 30 |
| Poliszacharidok kimutatása biológiai anyagokból | 31 |
| A fehérjék kimutatási reakciói | 32 |
| A fehérjék kicsapási reakciói | 33 |
| Fehérjék kimutatása biológiai anyagokból | 34 |
| DNS kimutatása a sejtben | 34 |
| Az enzimhatás kimutatása | 35 |
| A hőmérséklet-változás hatása az enzimaktivitásra | 37 |
| A pH-változás hatása az enzimaktivitásra | 38 |
| Az enzimkoncentráció jelentősége | 40 |
| Gátló anyagok hatása az enzimek működésére | 41 |
| Zsírbontó enzimek vizsgálata biológiai anyagokban | 42 |
| Szénhidrátbontó enzimek vizsgálata biológiai anyagokban | 43 |
| Fehérjebontó enzimek vizsgálata biológiai anyagokban | 45 |
| A vitaminok hatásának vizsgálata | 46 |
| A sejtek anyagcseréje és energiaforgalma | 48 |
| A kloroplasztiszok vizsgálata | 48 |
| A klorofill alkotórészeinek szétválasztása | 49 |
| A fény hatása a fotoszintézisre | 50 |
| A fotoszintézishez szén-dioxid szükséges | 51 |
| A fotoszintézisnél oxigén szabadul fel | 53 |
| A fotoszintézis során keletkezett szénhidrátok kimutatása | 54 |
| Az erjedés vizsgálata | 55 |
| Az erjedésnél felszabaduló hő mérése | 57 |
| A légzésnél felhasznált oxigén mérése | 58 |
| A légzésnél felszabaduló szén-dioxid kimutatása | 60 |
| A légzésnél hő szabadul fel | 61 |
| Anyagok és eszközök | 63 |
| Biológiai anyagok | 63 |
| Vegyszerek | 67 |
| Törzsoldatok készítése | 69 |
| Laboratóriumi eszközök | 72 |
| Javasolt irodalom | 75 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.