850.054

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Székelyföld falvai a XX. század végén IV.

Marosszék, Aranyosszék

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Nap Kiadó
Kiadás helye: Dunaszerdahely
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 470 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN: 963-9402-90-7
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal és kihajtható melléklettel.

Fülszöveg


Az I. Háromszék (1998), a II. Csík-, Kászon-, Gyergyószék (2000) és a III. Udvarhelyszék (2003) kötet után, most a befejező IV. Marosszék, Aranyosszék kötet is elkészült.
A szerző írja: „ faluleírásaim megismertetik az olvasóval egy-egy település lakosságának etnikai és vallásfelekezeti megoszlását, a gyülekezetek életét is. Rögzítettem az óvodások és a helyben tanuló elemi iskolások számát, az oktatási és művelődési állapotokat. Bemutatom a lakosság fő foglalkozási ágazatait, a térség gazdasági helyzetének érzékeltetésére számba veszem a falvakban működő ipari, mezőgazdasági és kereskedelmi vállalkozásokat, a mesterembereket, kézműveseket.
A gazdálkodásra, az állatok és munkagépek számára vonatkozó adatokat a helyi tanácsbeli tisztviselők tájékoztatása alapján jegyeztem le. A peremfalvakban és tanyákon adataimat a gazdáktól és csordapásztoroktól gyűjtöttem össze.
Kitérek a társadalmi és kulturális élet jellegzetességeire, a műveltségi állapotokra, a hagyományok őrzésére,... Tovább
Fülszöveg Kép

Sepsiszéki Nagy Balázs

Sepsiszéki Nagy Balázs műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sepsiszéki Nagy Balázs könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Székelyföld falvai a XX. század végén IV. Székelyföld falvai a XX. század végén IV. Székelyföld falvai a XX. század végén IV. Székelyföld falvai a XX. század végén IV.

Olvasatlan példány.

Állapot: Újszerű
5.400 ,-Ft
27 pont kapható
Kosárba