A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

A levegő meghóditása

Szerző

Kiadó: Athenaeum Irodalmi és Nyomdai R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 142 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér képekkel illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Mi emberek, akik a teremtés nagy Lelkének részesei vagyunk, csodát csodára halmozunk a földön. Megállunk naponta a holt mozdulatlan anyag előtt, agyunk és kezünk varázsló hatalmával illetjük azt s... Tovább

Előszó

Mi emberek, akik a teremtés nagy Lelkének részesei vagyunk, csodát csodára halmozunk a földön. Megállunk naponta a holt mozdulatlan anyag előtt, agyunk és kezünk varázsló hatalmával illetjük azt s egyszerre mozdulás, élet és harmónia támad ott, ahol előbb még a halálnak és a mozdulatlanságnak birodalma volt.
A holt anyagnak már az ősember is megpróbált parancsolni; midőn legelőször tette ezt, csupán annyit kivánt tőle: Mozdulj! - és ezzel megszületett a földön az első primitív gép, hogy lenne segitő társa, munkája könnyitője, életküzdelme enyhitője a kenyerét kereső embernek. Majd sorba következtek a többi parancsok, melyek nagyobb és fokozottabb kívánságokat támasztottak a holt anyaggal szemben: Járj! Fuss! Rohanj! mint a szélvész! - igy hangzott sorban a diadalmas emberi parancs s igy keletkezett a legelső kerekes járómű, majd a paripánál gyorsabb gőzmozdony és végül a viharokkal versenyző automobil.
Ide jutottunk el máig, de még ez sem elég! Ma, az örökké elégedetlen, folyvást uj kívánságokkal teli akaratos ember, a Teremtőnek e gyönyörű alkotása újból ott áll vakmerő parancsával a holt anyag előtt s azt követeli tőle, hogy győzze le a nehézségi erőt, emelkedjék föl a felhők birodalmába és röpüljön ott, miként a madár!... Vissza

Tartalom

Bevezetés3
A léghajózás8
A kormányozható léghajók35
A röpülőgépek fejlődéstörténete62
A mai röpülőgépek102
Pillantás a jövőbe132
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv