| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 59 oldal |
| Sorozatcím: | Mezőgazdasági kiskönyvtár |
| Kötetszám: | 9 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Bevezetés | 3 |
| A sertés hizlalása | 5 |
| A hizlalás célja | 5 |
| A hízósertés termelése | 5 |
| A hizlalás eredményét befolyásoló tényezők | 6 |
| A fajta | 6 |
| Életkor | 6 |
| Egészségi állapot | 8 |
| A tenyésztés módja | 9 |
| A hizlalás előtti tartásmód | 9 |
| Növekedési és fejlődési erély | 10 |
| Az ivarbeli állapot | 10 |
| Egyöntetűség | 11 |
| Takarmányfelvevő képesség | 11 |
| Takarmányértékesítő képesség | 12 |
| A hízósertés takarmányai | 14 |
| Hízósertés fehérjeszükséglete | 15 |
| Gyomortágító takarmányok és jelentőségük | 15 |
| Takarmányok tárolása és előkészítése | 18 |
| Élesztősítés és malátásítás | 20 |
| Élesztősített takarmányok etetésmódja | 20 |
| A takarmány hatása a hús és a zsír minőségére | 21 |
| Az etetés kivitele | 21 |
| Vízszükséglet és itatás | 21 |
| Ásványi anyag szükséglet | 22 |
| Hízósertések gondozása | 24 |
| A hizlalás ellenőrzése | 27 |
| Húshizlalás | 29 |
| Zsírsertések hizlalása | 36 |
| Expresszhizlalás | 38 |
| Hízósertések értékesítése | 43 |
| Hízósertések mázsálása | 43 |
| Hízósertések szállítása | 45 |
| A sertés vágása | 48 |
| A vágott sertésből származó termékek | 51 |
| Sertések elhelyezései | 52 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.