| Kiadó: | Gazda Kistermelői Lap- és Könyvkiadó Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 170 oldal |
| Sorozatcím: | Hasznos füzetek |
| Kötetszám: | 9 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-02-8379-4 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. |
| Előszó | 5 |
| Bevezetés | |
| A sertéstartás jelentősége | 7 |
| A sertéstartás múltja | 7 |
| A sertéságazat jellemzői | 10 |
| Fogyasztói és export igények | 10 |
| A termelést befolyásoló tényezők | 12 |
| Milyen termelési formát válasszunk? | 14 |
| A sertés tenyésztése | 20 |
| A sertésfaj kialakulása | 20 |
| A sertés tenyésztése | 24 |
| Mi az elvárás ma? | 24 |
| A sertés értékmérő tulajdonságai | 25 |
| Tenyésztési tulajdonságok | 26 |
| Sertésfajták | 30 |
| A tenyészsertések kiválasztásának szempontjai | 58 |
| Tenyésztésbe vétel | 61 |
| Az ivarzás és annak elbírálása | 63 |
| A vemhesség tünetei | 66 |
| Fialás | 66 |
| Szopósmalacok tartása | 69 |
| Választás a kocatejtől | 71 |
| A választott malacok nevelése | 72 |
| Sertéshízlalás | 73 |
| Takarmányozás | 78 |
| A sertések emésztési rendszere | 79 |
| A takarmányok alkotórészei | 80 |
| A sertések táplálóanyag szükséglete | 81 |
| A sertések takarmányai | 88 |
| A sertések takarmány mennyiségi igénye | 96 |
| A takarmányok hibái | 97 |
| Hogyan etessünk? | 98 |
| Néhány jó tanács a takarmányozáshoz | 100 |
| Takarmánysorok, mit etessünk | 101 |
| Sertésistálló és berendezései | 104 |
| Az istálló levegőjének összetétele | 113 |
| Ajánlott istállóépítési változatok | 118 |
| Takarmánytároló, keverő, daráló | 119 |
| Fiaztató | 119 |
| Fiaztató és hízlaló | 124 |
| Kocaszállás fiaztatóval | 124 |
| Zárt hízlaló épület | 127 |
| Kifutós hízlalda | 127 |
| Vállalkozói hízlalda | 127 |
| Milyen sertésférőhely igényekkel számoljunk? | 130 |
| A sertés istállók berendezései | 130 |
| Sertéstartó rekeszek (battériák) | 137 |
| Vályúk és önetetők | 142 |
| A trágyakezelésről | 148 |
| Az istállók légállapot szabályozása | 149 |
| A sertésbetegségek | 154 |
| Sertésállományok mentesítése | 154 |
| Tartástechnológiai hibákból származó betegségek | 156 |
| Takarmányozási hibák | 157 |
| Fertőző és egyéb betegségek: | 158 |
| Vírusos hasmenés | 159 |
| Fertőző bélgyulladás | 159 |
| Kolihasmenés | 159 |
| Fehér hasmenés | 160 |
| Tüdőgyulladás | 160 |
| Sztreptokukkusz | 160 |
| Ödéma | 160 |
| Dizentéria | 161 |
| Idült légzőszervi megbetegedés | 161 |
| Belső és külső élősködők | 162 |
| Tetvesség | 163 |
| Orsóférgesség | 163 |
| Meddőség | 163 |
| Higiéne, fertőtlenítés | 165 |
| A sertések értékesítése | 166 |
| A vágósertések minősítése | 167 |
| Hitel lehetőségek vállalkozáshoz | 168 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.