Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!
A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Shakspere összes színművei I.

Shakspere tragédiái

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Franklin-Társulat Magyar Irod. Intézet és Könyvnyomda
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 555 oldal
Sorozatcím: Shakspere összes színművei
Kötetszám: 1
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Javított kiadás. Sajtó alá rendezte, az életrajzot és tanulmányokat írta Dr. Voinovich Géza. Nyomtatta Franklin-Társulat nyomdája.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Shakspere élete

Nagy ember életéhez kétféleképen közeledik az író és az olvasó. Mohó kiváncsisággal fürkészik fogyatkozásait, hogy gyöngeségében találhassák ember voltát,... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Shakspere élete

Nagy ember életéhez kétféleképen közeledik az író és az olvasó. Mohó kiváncsisággal fürkészik fogyatkozásait, hogy gyöngeségében találhassák ember voltát, velünk való összetartozását annak, akiben csak árnyoldalai révén találhatni rokonságot a közemberekkel. Vagy apró-cseprő adatok révén igyekszünk közelébe lopózni, mint mikor a gyermek kőrül-kőre lépve betipeg a vízbe, s azt hiszi, a tengeren járt.
Az ember apró gyarlóságai nem ronthatják le lángeszének varázsát, s kifejlődése titkát nem ejthetni meg az adatcserkészés kabaláiban. A tudomány megmérte a fény és hang terjedésének sebességét, de vakon áll a rövid út előtt, melyen a gondolat a fejből a karba száll, s azt megmozdítja. Hogyan lehetne hát megismerni azt az útat, amelyen Shakspere képzelete roskatag író-állványa mellől Cyprusba vagy a Nilus partjára száll, a szennyes Londonból Oberon tündérligetébe? A kutatás kiderítheti, hogy Hamletet Hamnet fiának halála után írta, hogy őt siratja Constantia ajkával a János királyban, hogy megholt anyjának állít örök melléket Volumniában, de megmagyarázza-é ez e remekmunkák előállását? Egy vinne lelke lelkéhez közelebb: ha előkerülne Hamlet kézirata, az talán bevilágítana az alkotás munkájába, s mindenesetre új, nagy tárgyat adna a lángész lélektanának. Bár ez sem bizonyos, hiszen Ben Johnson és a drámák első nyomtatója többször elmondták, hogy munkáiban alig volt törlés. A sors megkímélte Shaksperet attól, hogy közvetlen közelébe tolakodhassunk. csak egy magyarázat van helyén, s ez egy évszámmá zsugorodik: 1564 ez, születésének éve. Ez az évszám egy kész milieu. Ez a kor magyarázza mindazt, amin munkáiban a járatlanabb olvasó talán megütközik; író kortársainak dagályos stílje menti szóvirágait; a kor erkölcsei és szokásai teszik természetessé, ami benne itt-ott nyersnek, túlzottnak vagy lehetetlennek tetszik; ez magyarázza nagyságát is, melyet negyedfél század köde sem homályosíthatott el. Vissza

Tartalom

Romeo és Julia ford.: Szász Károly
Othello ford.: Szász Károly
Cymbeline ford.: Rákosi Jenő
Macbeth ford.: Szász Károly
Lear király ford.: Vörösmarty Mihály
Hamlet ford.: Arany János
Troilus és Kressida ford.: Fejes István
Athéni Timon ford.: Greguss Ágost
Coriolanus ford.: Petőfi Sándor
Julius Caesar ford.: Vörösmarty Mihály
Antonius és Cleopatra ford.: Szász Károly
Titus Andronicus ford.: Lévay József
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Shakspere összes színművei I. Shakspere összes színművei I. Shakspere összes színművei I. Shakspere összes színművei I. Shakspere összes színművei I. Shakspere összes színművei I. Shakspere összes színművei I. Shakspere összes színművei I. Shakspere összes színművei I. Shakspere összes színművei I. Shakspere összes színművei I. Shakspere összes színművei I.

Az előlapok elszíneződtek, a lapélek enyhén foltosak. A borítón jelölés látható.

Állapot:
7.280 Ft
3.640 ,-Ft 50
18 pont kapható
Kosárba
10-100% kedvezmény!