1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kristin Lavransdatter III.

Kereszt

Szerző
Fordító

Kiadó: Káldor Könyvkiadóvállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott félbőr kötés
Oldalszám: 386 oldal
Sorozatcím: Kristin Lavransdatter
Kötetszám: 3
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kristin Lavransdatter trilógia harmadik része. A Világosság Könyvnyomda Részvénytársaság nyomatta, Budapesten.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Erlend Nikulaussön meg Kristin Lavransdatter már második éve Jörundgaardon lakott, amikor az asszony fölkivánkozott a saeterre.
Tél óta folyton készülődött. A skjennei nők régóta fönt nyaraltak a... Tovább

Előszó

Erlend Nikulaussön meg Kristin Lavransdatter már második éve Jörundgaardon lakott, amikor az asszony fölkivánkozott a saeterre.
Tél óta folyton készülődött. A skjennei nők régóta fönt nyaraltak a hegyek közt, mert a ház egyik lánya odament férjhez; anyja évente nála pihent meg. A skjenneiek általában saját szokásaikhoz igazodtak - s a falusiak beletörődtek, mint valami természetes dologba -.
Hanem a mágnásasszonyok sose bújtak el a saeteren. Kristin tudta, hogy sok szóbeszéd kiséri föl.
„Isten neki, hadd locsogjanak. Amúgy is mindig a mi ügyeinken rágódnak". - Amikor Audun Torbergsön elvette loptsgaardi Ingebjörg Nikulausdattert, csak egy szál fegyverrel meg egy rend ruhával kérkedhetett. A hamari püspök lovásza volt; az északi templom fölszentelése alatt Ingebjörg pórul járt. Nikulaus Sigurdsön eleinte keményen fölfortyant, égre-földre esküdözött, hogy egy csődöröshöz nem adja lányát. Csakhogy Ingebjörg ikreket szült, erre Nikulaus alighanem megijedt eltartásuk gondjától, nevettek a környéken. S vőül fogadta Audunt.
Ez Kristin házasságának második évében történt. Jól számon tartották az esetet; emlékeztek rá, hogy Audun idegenből származott ide - hadiandi volt, rendes születésű, de családja teljesen elszegényedett. Vissza

Sigrid Undset

Sigrid Undset műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sigrid Undset könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv