1.034.952

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Zászlónk 1912-1913. (nem teljes évfolyam)

Ifjúsági lap XI. évfolyam - Szeptember-január, április-június

Szerző

Kiadó: Regnum Marianum
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott, színezett kiadói egész vászonkötés
Oldalszám: 234 oldal
Sorozatcím: Zászlónk
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nem teljes évfolyam. Hiányzik a februári és márciusi szám. (1913) A kötet 424 fekete-fehér képpel van illusztrálva. Gyűjtőknek ajánljuk!
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Fiúk! Kedves Barátim!

Közös, nagy ügyünket - a magyar diákcserkészet ügyét - kell szóvá tennem itt, a XI-ik év határmesgyéjén.
Januártól kezdve egyre fokozódó munkakedvvel dolgoztunk együtt... Tovább

Előszó

Fiúk! Kedves Barátim!

Közös, nagy ügyünket - a magyar diákcserkészet ügyét - kell szóvá tennem itt, a XI-ik év határmesgyéjén.
Januártól kezdve egyre fokozódó munkakedvvel dolgoztunk együtt ezért az ügyért. Most egy szép kezdet összes tavaszi reménységét érezzük feszülni a szívünkben. De hallunk kétkedő hangokat is és látunk fejcsóválásokat, sőt néha úgy tetszik, hogy az éles szemek metsző nyila fúrja át hevülő keblünket. Sebaj! A cserkész ilyet is elvisel, mint a hegyek ifjú tölgye, mely a szelek tépázását és a villámok villanását állja. Legalább mélyebbre ereszkednek meggyőződésének gyökerei s erősebb lesz öntudatának koronája. Hogy azután lehetnek olyan csapások, melyek a cserkész-szívet is megrendítik és hogy melyek azok, afölött minek disputáljunk és elsősorolásukkal minek töltsük a drága perceket.
Most nekünk nem lélek-kórtanra, hanem a saját magunkról való ideálunk megalkotására és kimintázására van sürgős szükségünk.
Nekünk föl kell újjonganunk attól az áldott fölfedezéstől, hogy az élő Isten gyönyörűséges kincseket helyezett el a lelkünkben. Nekünk meg kell éreznünk a virágok, az erdők, a hegyek, a vizek, a Föld és Ég felénk szálló ihletését: Kedves urunk, királyunk, hogyan parancsolod, hogy szolgáljunk neked, aki az Isten jegyével homlokodon jössz hozzánk? Nekünk - mint a fészeklakó madárfiókáknak - legelsőknek kell lennünk annak jelzésében, hogy új hajnal van hasadóban. Nekünk tudnunk kell azt, hogy a cserkészetnek nevezett ifjúsági világmozgalomban új hangokon a leventeségnek ugyanaz a halhatatlan géniusza szól hozzánk, amely a szent kereszténység erejével egyszer már megnemesítette az európai szellem-világot. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Zászlónk 1912-1913. (nem teljes évfolyam) Zászlónk 1912-1913. (nem teljes évfolyam) Zászlónk 1912-1913. (nem teljes évfolyam) Zászlónk 1912-1913. (nem teljes évfolyam) Zászlónk 1912-1913. (nem teljes évfolyam) Zászlónk 1912-1913. (nem teljes évfolyam) Zászlónk 1912-1913. (nem teljes évfolyam) Zászlónk 1912-1913. (nem teljes évfolyam) Zászlónk 1912-1913. (nem teljes évfolyam) Zászlónk 1912-1913. (nem teljes évfolyam) Zászlónk 1912-1913. (nem teljes évfolyam)

A gerinc vászonnal pótolt, belülről megerősített példány. A borító kissé kopott, foltos. A lapélek és néhány lap enyhén foltosak. A címlapon tulajdonosi bejegyzés található.

A februári és márciusi számokat is tartalmazza a kötet, de hiányos a gyűjtemény.

Állapot:
15.000 ,-Ft
75 pont kapható
Kosárba
konyv