A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az Egyház reggeli és esti imádsága

Prima és Completorium

Fordító

Kiadó: Actio Catholica Országos Női Bizottsága
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 48 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Latin  
Méret: 12 cm x 8 cm
ISBN:
Megjegyzés: A zsoltárokat és himnuszokat Sik Sándor, a Mária-antifonákat Székely László fordította. Nyomtatta az "Élet" Irod. és Nyomda Rt.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A zsolozsma

Az Egyház szüntelenül imádkozik. Szerte a világon papjai és szerzetesei külön-külön, vagy közösen mondják, éneklik imádságát, a zsolozsmát. Évezredes imádság, amit az imádkozó... Tovább

Előszó

A zsolozsma

Az Egyház szüntelenül imádkozik. Szerte a világon papjai és szerzetesei külön-külön, vagy közösen mondják, éneklik imádságát, a zsolozsmát. Évezredes imádság, amit az imádkozó Üdvözítő és a nap egyes szakaszaiban, óráiban imádságra összegyűlt apostolok indítottak el.
A nap különböző szakaszaihoz fűzött imaórák (hora-k) törzsét a Szentlélek úristen sugalmazása alapján megírt legszebb imádságok, a zsoltárok alkotják. Innen a zsolozsma elnevezés. (A zsolozsmát tartalmazó könyv a Breviárium) A Szentírás egyéb gyönyörű részei, egyházatyák magyarázatai, himnuszok - a keresztény költészet igazgyöngyei, az Egyház rövid mondatokba kikristályosodott könyörgései azok a főbb elemek, melyek művészi összhangban adják a méltó formát az örök Egyház örök imádságahoz.
Az Egyház imádsága minderi hívő számára biztos útmutató a helyes imádkozásra. Ezért ajánlja Szentatyánk, XII. Pius pápa legújabban megjelent „Mediator Dei" c. enciklikájában, hogy a hívek is imádkozzák a zsolozsmáty annak egyes részeit, akár közösen, akár külön-külön... Vissza

Fülszöveg

A zsolozsma az Anyaszentegyháznak a nap különböző szakához fűzött hivatalos imádsága, melynek kötelező elvégzése ugyan a papság és szerzetesek (nők és férfiak) külön kiváltsága, de minden hívő számára is megfelelő.
Valaha közösen végezték a hívek. Napjainkban is a nyugateurópai országokban általánosan használt imádság. Nálunk, Magyarországon, sajnos, a hívek kevésbbé ismerik.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv