1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Baromfifeldolgozás kisüzemben

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Integra-Projekt Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 206 oldal
Sorozatcím: Termelők Kiskönyvtára
Kötetszám: 6
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 15 cm
ISBN: 963-7812-31-8
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A vállalkozás elhatározása - Bíró Oszkár9
A kis- és középméretű élelmiszer-ipari üzemek múltjáról9
A vállalkozóvá válás indítékai11
A vállalkozás jogi formái12
Az 1988. évi VI. törvény által szabályozott társasági formák13
Az 1990. évi V. törvény az egyéni vállalkozókról14
Ki lehet vállalkozó?15
Ki nem kaphat vállalkozói igazolványt?16
A vállalkozói igazolvány megszerzésének módja16
Az 1991. évi korszerűsített szövetkezeti törvény17
A baromfifeldolgozó kisüzemmel kapcsolatos engedélyezések18
Az élelmiszer-előállítás feltételrendszere az elképzeléstől a megvalósulásig - Horváth György18
Az előállítóhely és tevékenység engedélyezése20
Az előállításra kerülő baromfival és az előállított termékkel kapcsolatos kötelezettségek, engedélyezések22
Berendezések, gépek élelmezés-egészségügyi alkalmassága, higiéniai minősítése - Simon József - Mikhely István23
Egészségügyi alkalmasság, képzettség - Simon József27
Tisztító-, fertőtlenítőszerek - Kiss Lászlóné29
Az elsődleges baromfi feldolgozás technológiája31
A baromfihús a korszerű táplálkozásban - Heiner Tiborné31
A baromfi mint nyersanyag - Jankóné Forgács Judit32
A baromfihús hasznosítása33
A baromfi minősítése37
Baromfifeldolgozó üzemek telepítése, technológiai elrendezése40
A soványbaromfi elsődleges feldolgozásának technológiája41
A szennyes övezet műveletei42
Függesztés42
Kábítás43
Vágás, véreztetés43
Forrázás44
Kopasztás47
Utókopasztás49
Testmosás49
A tiszta övezet műveletei50
Az állatorvosi vizsgálatot megelőző műveletek50
Függesztés 50
A test felnyitása51
Zsigerlazítás és kiemelés51
Hatósági (állatorvosi) húsvizsgálat - Erdész Sándor51
Az állatorvosi vizsgálatot követő műveletek - Jankóné Forgács Judit54
Zsigeri szervek levétele, szétválasztása, tisztítása54
Külső-belső testmosás54
Minőségellenőrzés54
Nyak-, fejlevágás54
A vízibaromfi feldolgozásának technológiája54
A szennyes övezet műveletei56
Függesztés56
Kábítás56
Vágás, véreztetés57
Forrázás57
Kopasztás58
Utókopasztás58
Paraffinozás59
A tiszta övezet műveletei61
A test felnyitása61
Zsigerlazítás és kiemelés62
Állatorvosi vizsgálat62
Zsigeri szervek levétele, szétválasztása, tisztítása63
Külső-belső testmosás63
Minőségellenőrzés63
Nyak-, fejlevágás63
Hízott vízibaromfi előhűtés utáni "hideg" bontása63
Hagyományos bontás, zsigerelési eljárás63
A vágott baromfi előhűtése64
Levegős előhűtési eljárások64
Folyadékos előhűtési eljárás65
Darabolva bontás65
A libamáj kezelése66
A vágott baromfi feldolgozásának technológiája69
A vágott baromfi osztályozása, minősítése69
A vágott baromfi fagyasztása70
Gyorsfagyasztó alagutak70
Egyedi gyorsfagyasztás71
A baromfihús fagyasztva tárolása72
A vágott baromfi darabolása74
A vágott baromfi csomagolása76
Egyedi csomagolás76
Gyűjtőcsomagolás69
A baromfiipari hulladékok gyűjtőrendszere és kezelése80
A baromfifeldolgozás gépi berendezései81
Kis teljesítményű elsődleges baromfifeldolgozó üzem81
Egyedi gépi berendezések továbbfeldolgozott baromfitermékek gyártására84
Aprító-, keverő- és töltőgépek84
Főző-füstölő-hőkezelő kamrák87
Dobogók és dobogórendszerek, asztalok89
Higiéniai eszközcsalád90
Nagy teljesítményű elsődleges baromfifeldolgozás gépei92
Munkavédelem a baromfifeldolgozó üzemben - Heiner Tiborné92
Minőség-ellenőrzés, minőségszabályozás, minőségbiztosítás a baromfifeldolgozó iparban94
A minőség fogalma - Erdész Sándor94
Az élelmiszer-minőség fogalma és összetevői94
A minőség ellenőrzése95
A baromfi vágás, - feldolgozás mikrobiológiai vonatkozásai95
Az élelmiszerek minőségének biztosítása98
Az élelmiszerek minőségének szabályozása100
Az Élelmiszertörvény és végrehajtási rendeletei100
Az Élelmiszerkönyv szerepe100
Szabványok101
A gyártmánylap101
Az élelmiszerek minőségi követelményeinek betartását ellenőrző intézmények102
A vállalkozói, üzemi minőség-ellenőrzés gyakorlata103
Termékellenőrzés mintavétel alapján103
A beérkező vágóbaromfi ellenőrzése103
Szubjektív, műszeres vizsgálat104
Objektív, műszeres vizsgálat104
Szabvány szerinti minőségi átvétel105
Gyártásközi ellenőrzés107
A hagyományos baromfifeldolgozás technológiai fázisainak ellenőrzése108
Vízibaromfi félkész termékeinek ellenőrzése112
A hízott libamáj minősítése113
Segéd- és csomagolóanyagok ellenőrzése113
A késztermékek ellenőrzése, minősítése114
Továbbfeldolgozott baromfitermékek minőségellenőrzése115
A vállalati minőségellenőrzés rendszere116
Az üzemi higiénia, tisztítás, fertőtlenítés gyakorlata - Heiner Tiborné117
A feldolgozóüzem higiéniája118
Személyi higiénia119
Termékvédelem120
Takarítás, fertőtlenítés121
A baromfiipari üzem környezetének védelme121
Baromfiipar laboratóriumi vizsgálati módszerek123
A baromfifeldolgozás egészségügyi biztonsága126
A baromfifeldolgozás élelmezéstoxikológiai vonatkozásai126
Ételfertőzések, ételmérgezések132
Irodalom138
A gazdaságosság, a költség, a jövedelmezőség tényezői - Bíró Oszkár139
Telepítés, a telephely megválasztása139
A gyártási profil megválasztása141
A piac szerepe és a verseny hatása141
A piaci kapcsolatok szerepe a vállalkozás jövedelmezőségének megalapozásában141
Az élelmiszert gyártó vállalkozáshoz szükséges piaci ismeretek142
A tőkebefektetés hatékonyságát befolyásoló tényezők142
Az épületek és gyártóvonalak kialakítása142
A kapacitás méretezése143
Az értékcsökkenési leírás143
A forgóeszközök gazdaságos működtetésére ható tényezők144
A forgóeszközök forgási sebessége144
A készletek alakulása, készletgazdálkodás145
Az élőmunka költsége145
Az egyéb költségek145
Kölcsöntőke, hitel145
A kamatláb, a ciklusidő és a nyereségráta összefüggései146
A forgótőkeigény lehetséges forrásai148
A beszerzési és értékesítési piac hatása a jövedelmezőségre148
Beszerzési piac149
Értékesítési piac149
Az állami szabályozás hatása a válallkozás jövedelmezőségére150
A baromfifeldolgozás szakágazati és kereskedelmi sajátosságai151
A hazai baromfi termelés és -fogyasztás alakulása151
Hol létesítsen az új vállalkozó baromfifeldolgozó üzemet?152
A piac megítélése, a piac szereplői155
A belföldi piac néhány jellemző tendenciája155
A külpiac sajátosságai156
Exportvisszaesés 1993 elején157
Függelék159
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv