1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Családi krónika

Szerkesztő

Kiadó: EX-BB Kiadói Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 178 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 20 cm
ISBN: 978-963-9681-93-4
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. Kitöltésre váró oldalakkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A családtörténet feltárása hidat épít múlt és jövő között, összeköti a nemzedékeket oly módon, ahogyan azt más emléktárgyak nem képesek. Azok a változások, melyek korunk szinte minden társadalmában... Tovább

Előszó

A családtörténet feltárása hidat épít múlt és jövő között, összeköti a nemzedékeket oly módon, ahogyan azt más emléktárgyak nem képesek. Azok a változások, melyek korunk szinte minden társadalmában lezajlottak, ráirányították a figyelmet a család nélkülözhetetlen szerepére, megtartó erejére, és ez a felismerés vezetett oda, hogy mind többen érdeklődnek saját családjuk múltja, története iránt, és szeretnék megörökíteni azt az utódok számára. Ez az igény hívta életre családi „krónikás" könyvünket.
Szívvel ajánljuk mindazoknak, akik nem azt tekintik életük programjának, hogy az eszeveszetten gyorsuló világ tempóját fölvegyék, hogy minél több vagyont halmozzanak, hogy megfeleljenek minden újabb divatnak. Akiknek a mindennapi stressz, „kihívások", létharc és rohanás közepette fáj, hogy az emberi kapcsolatok felszínessé válnak, hogy nincs idő, és nincs érzelmi, emberi energia egymásra, magunkra.
Azoknak ajánljuk, akik még csak érzik, tán sejtik, sőt már tudják, hogy az ember nem ilyen életre „teremtődött", nem ilyen a természete. Közösségi lény az ember, mindent annak köszönhet. A közösségi létezésnek pedig mindent megalapozó egysége a család, mindig is az volt. Itt kapunk anyagi, érzelmi biztonságot, itt ébredünk öntudatra, vesszük birtokunkba a nyelvet. Itt tanuljuk az emberi mintákat, szerepeket, a munkavégzés, a szolgálat örömét, az összetartozás erejét, az idősek tiszteletét. És itt érezzük meg először a múlt, a hagyomány, a rítusok fontosságát.
Bármennyit változunk, vagy változtatunk magunkon életünk során, farag, koptat rajtunk a sorsunk, mégis a családi örökség az, ami alapvetően meghatározza önazonosságunkat, hogy kik vagyunk, és mivé lehetünk a világban. Azoké legyen ez a könyv, akik megértették ezt, tisztán akarják látni identitásukat, mert tudják, hogy ez ad képességet, tartást és erőt a szuverén, teljes értékű élethez. Akiknek fontos a család múltja, jelene, hagyományai és nagy személyiségei. Vállalják, hogy felkutatják, megőrzik és továbbadják ezeket - szemek lesznek a láncban, mert tudják, milyen fontos ez az utánuk jövőknek. Vissza

Tartalom

Haza és család /9
Eleink emlékezete /25
A szeretet ajándéka /41
Új élet születik /73
Emlékek, anekdoták /89
Erénnyel és példával /105
Szívek őrzik /121
Családunk krónikája /137
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv