1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mindhalálig

Csak az érti az élet teljességét, aki szembenézett az elmúlással

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Libri Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott kemény papírkötés
Oldalszám: 426 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 13 cm
ISBN: 978-963-310-476-7
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"Amint meglátja a kórterem ajtajában Istvánt, Károly magára ölti a túlélő ábrázatát. Ez az arc azt hivatott tudósítani: minden oké, erős vagyok, laza, tántoríthatatlanul... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"Amint meglátja a kórterem ajtajában Istvánt, Károly magára ölti a túlélő ábrázatát. Ez az arc azt hivatott tudósítani: minden oké, erős vagyok, laza, tántoríthatatlanul jókedvű, engem ugyan nem lehet egykönnyen leteríteni. Szereti ezt a szerepet, bár néha repedezik a magára erőltetett maszk, mint az olvadó jég, hangos rianás a befagyott tavon. Ilyenkor a réseken keresztül felsejlik egy kétségbeesett ember reménytelen igyekezete, hogy próbáljon elbújni, elsősorban önmaga elől, de hiába, mert néha lelepleződik, és olyankor a maga pőreségében feltárul esendősége. De a szerep kötelez. A szerep pedig az, hogy bár a helyzet tragikus, szarkasztikus humorral felül lehet kerekedni rajta, és remekül el lehet szórakoztatni vele magunkat és mindenki mást is, aki hajlandó elfogadni ezeket a játékszabályokat. A néző pedig alkalmazkodik, kettős játék ez. István is alkalmazkodik, miközben persze lát. De akárhogy is, az ötvenes éveiben járó, leromlott állapotában is jóvágású férfi remek színész." Vissza

Fülszöveg

Istvánnak látszólag megvan mindene: sikeres vállalkozás, gondoskodó feleség, gyönyörű gyerek. Ám mégsem elégedett az életével, valami veszettül hiányzik belőle.
Egy nap tudomást szerez róla, hogy önkéntes segítőket keresnek egy közeli hospice-intézménybe, és úgy érzi, a sors neki szánta ezt a lehetőséget.
Megismeri a férfit, aki humor mögé rejti rettegését, míg végre sikerül kimutatnia az érzéseit. Az idős asszonyt, aki utolsó napjaira elfogadja önmagát, hibáival együtt. Vagy a fiatalembert, aki erőszakos szeretetével megkeseríti édesanyja életét, de végül megtanulja, mit jelent önzetlenül gondoskodni.
Miközben olyanok történeteit hallgatja, akik számára talán ő az utolsó esély a megbékélésre, feltárulnak saját életének buktatói is: megoldatlan családi konfliktusok, eltitkolt fájdalmak. Ahogy egyre több időt tölt a haldoklókkal, úgy lesz egyre szorosabb a kapcsolata az élőkkel. Egyetlen ember nem képes megbocsátani a közös életükben történt változást: a felesége.

Singer Magdolna

Singer Magdolna műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Singer Magdolna könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv