1.034.197

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ajánlások

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor

Kiadó: Vésztői Polgármesteri Hivatal
Kiadás helye: Vésztő
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 52 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-033-365-1
Megjegyzés: A költő fekete-fehér arcképével illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A költő barátait tisztelte meg könyveibe írt ajánlásaival, melyek - néhány meleghangú, közvetlen szófordulattól eltekintve - oly annyira egyediek, hogy közöttük két egyformát nem találtunk. Bizton... Tovább

Előszó

A költő barátait tisztelte meg könyveibe írt ajánlásaival, melyek - néhány meleghangú, közvetlen szófordulattól eltekintve - oly annyira egyediek, hogy közöttük két egyformát nem találtunk. Bizton állíthatjuk: majd mindegyike miniatűr irodalmi remeklés, olvasásuk a kívülállóknak is felkelti érdeklődését.
Sorsféltő aggódás, a szülőföldhöz ragaszkodás olvasható ki a fellelt könyvek, kéziratos füzetek ajánlásaiból, melyek nem egyszer irodalomtörténeti adalékot is szolgáltatnak. Sajátosan szépek az ötvenes évek kéziratos füzeteire rótt sorok és megindítóan gyönyörű vallomások a feleségéhez írt szavak. Jóízű humor csillan meg a baráti hangulatban íródott ajánlásokban, ezek között számos Békés megyei vonatkozású is akad.
Az évek viharában megőrzött könyvekből, füzetekből 223 ajánlást gyűjtöttünk össze. Sinka István könyveit magánosok és közgyűjtemények egyaránt féltő gonddal őrzik és feltehetően még sok ajánlás lappang ismeretlen helyen. Az itt következőket időrendben adjuk közre, tisztelegve a költő emléke előtt.

Balogh Ferentz Vissza

Sinka István

Sinka István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sinka István könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv