A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

A különbözés ajándéka

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

1994 óta a Koinónia, majd később a Genezius Társaság félévenként - ősszel és tavasszal, az egyetemi év rendje szerint - megismétlődő előadássorozatot szervez a Király utcai Szépművészeti Múzeum... Tovább

Előszó

1994 óta a Koinónia, majd később a Genezius Társaság félévenként - ősszel és tavasszal, az egyetemi év rendje szerint - megismétlődő előadássorozatot szervez a Király utcai Szépművészeti Múzeum időszaki kiállítások számára fenntartott termében. A kialakult hagyományt követve az egy héten át tartó rendezvényre a humán- és társadalomtudományok, valamint az alkotóművészetek legkülönfélébb képviselőit - ökológus, fizikus, egyház- és tudománytörténész, genetikus, bölcsész, pszichológus, (vallás)filozófus, (szerzetes-)teológus, egyházjogász, építész, író - hívják meg a szervezők, azzal a szándékkal, hogy előadásaikkal - kilépvén az egyes szakterületek szűkre szabott fogalmi köréből - beszélgetéseket kezdeményezzenek az összesereglett (jórészt egyetemista) hallgatósággal. A Király utcai esték voltaképpen a Kolozsvárott már lassan egy évtizede működő MÁSvilág KLUB, valamint a Lesi tó közelében nyaranta megtartott Keresztény Értelmiségi Találkozó szellemiségét mutatják fel, ez pedig nem más mint estéről estére egy régtől fogva zajló, megszakítatlan beszélgetések terének a megnyitása résztvevők számára.
Könyvünk egy most induló sorozat első darabja, amolyan hangulati mintavétel az elmúlt évek elhangzott előadásaiból. Az egymás mellé került szövegek - homíliák, előadások, tanulmányok, vitaindítók, esszék - csak látszólag esnek távol egymástól, hiszen mindegyik a maga módján a szó-váltás, valamint a közös és személyes részvétel reményében született.
A közös és személyes részvétel igénye hitünk szerint Erdély, legfőképpen pedig Kolozsvár város - alkalmasint meglehet rejtőzködő - szelleméből is fakad. A különbözés ajándékával elkezdett sorozatunk a maga eszközeivel ebből a velünk élő örökségből is felidézni szándékszik egy töredéknyit.
A kiadó Vissza

Tartalom

Előszó5
Horváth Levente: Találkozások9
Szeverényi János: Isten halott?38
Balla Péter: Utolsó ítélet50
Dr. Neumark Tamás: Hit és természettudomány63
Dr. Végh László: A természettudomány és a teológia mai viszonyáról87
Balogh Tamás Együttélésre ítélve?121
Dr. Bütősi János: A koinónia mint az evangélizáció emberi feltétele137
Wim Van Vlastuin: Jonathan Edwards, a Szentlélek teológusa156
Sipos Gábor: Apafi - Bethlen - Wesselényi185
Dr. Széplaki Kálmán: A törvény és szelleme213
Sulyok Elemér: A szerelem mint szentség269
Visky Ferenc: A halál misztériuma283
Selyem Zsuzsa: Hit a határon297
Visky András: A különbözés ajándéka305
A szerzőkről319
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv