1.034.154

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A közétkeztetés szervezése és technikája

A közétkeztetési technikum számára/A bel- és külkereskedelem miniszter rendeletére/Kézirat

Szerző

Kiadó: Tankönyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 194 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat. Példányszám: 250. Tankönyvi szám: 25246.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A közétkeztetés szervezési alapelvei3
A közétkeztetés jelentősége3
A közétkeztetés szerepe a belkereskedelemben6
A Szovjetunió közétkeztetésének szervezési módszerei8
A magyar közétkeztetetés fejlődése a felszabadulás után10
A közétkeztetés irányító és üzemeltető szervek szervezeti felépítése és feladata20
Elvi irányítás21
Gyakorlati irányítás26
A tanácsok kereskedelmi osztályának szerepe a közétkeztetés irányításában42
A Közlekedési Minisztériumhoz tartozó vendéglátóipar szervezete43
Turistaházak45
Halászcsárdák45
Földművesszövetkezetek közétkeztetése45
Sajátkezelésű konyhák. Szervezetük45
Szakszervezetek Országos Tanácsa üdültetési munkája46
Közétkeztetési vállalatok46
Közétkeztetési Vállalatok és üzemegységeik közötti szervezeti kapcsolat55
A közétkeztetési üzemek, üzletek, tevékenységük szerinti fajtái56
Az üzemélelmezés56
A reprezentatív szolgáltatás fajtái70
Különböző fajtájú nyílt vengéglátóipari egységek84
Közétkeztetési üzemek, üzletek szervezésének, létesítésének alapelvei és módszerei102
Elhelyezés. A lakosság szempontjai102
Területi igények. Higiéne104
Zárt jellegű étkeztetés megszervezése107
Nyílt vendéglátóipari egységek megszervezése111
Szocialista városok közétkeztetésének kialakítása121
Falusi szövetkezeti közétkeztetési hálózat kialakítása126
Gyógy- és üdülőhelyek127
Turistaszállók128
Kombinált közétkeztetési egységek129
Tömegrendezvények129
Műszaki szempontok135
Nyílt jellegű üzemek külső kialakítása135
Zárt jellegű üzemek külső kialakítása139
A közétkeztetési egységek belső kialakításának műszaki szempontjai140
A közétkeztetési egységek belső beosztása161
Raktárak és előkészítő részlegek161
Az üzemi út kialakítása163
A konyha szerepe az üzem működésében168
A készítmények útja a fogyasztóhoz169
Az italellátás menete173
A fogyasztók részére biztosított egyéb helyiségek175
A szálloda helységeinek beosztása rendeltetésük szerint176
Szociális gondoskodás a közétkeztetési üzemek dolgozóiról189

Sivó Tibor

Sivó Tibor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sivó Tibor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv