1.035.078

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Itáliai ízek, pizzák

Szerző
Grafikus

Kiadó: Szerzői kiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 104 oldal
Sorozatcím: Cuccina Italiana
Kötetszám: 1
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-02-9193-2
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Önnek írtam ezt a receptfüzetet. Régi kötelezettségemnek teszek eleget, amikor szeretném megismertetni a magyar háziasszonyokat az olasz konyha különleges ízeivel. Már a régi rómaiak is nagy kedvelői voltak a különlegesen finom ízeknek, nagy művelői az ínyencmesterségnek. A mai olasz konyha is ezekre az ősi hagyományokra épül.
Több ízben jártam Olaszországban mint meghívott szakács, és igyekeztem megismerkedni az olasz konyha remekeivel. Olaszországban a vendéglő "családiasabb" intézmény, mint nálunk. A jó vendéglős szóval tartja vendégeit, és érdeklődik, hogy ízlik-e az étel. Hát persze hogy ízlik, hiszen ő főzte, azért olyan finom, de amikor kérdezik, hogyan készíti, mit tesz bele, akkor rögtön másról kezd beszélni, titkát nem adja ki. Olyan ez, mint a jó hegedű készítésének titka, apáról fiúra száll. Amit lehetett, azért igyekeztem ellesni, és most, amikor megismertetem Önöket az olasz konyha néhány válogatott receptjével, őszintén kívánom, legyen benne sok örömük. Ismerkedjenek... Tovább

Fülszöveg

Önnek írtam ezt a receptfüzetet. Régi kötelezettségemnek teszek eleget, amikor szeretném megismertetni a magyar háziasszonyokat az olasz konyha különleges ízeivel. Már a régi rómaiak is nagy kedvelői voltak a különlegesen finom ízeknek, nagy művelői az ínyencmesterségnek. A mai olasz konyha is ezekre az ősi hagyományokra épül.
Több ízben jártam Olaszországban mint meghívott szakács, és igyekeztem megismerkedni az olasz konyha remekeivel. Olaszországban a vendéglő "családiasabb" intézmény, mint nálunk. A jó vendéglős szóval tartja vendégeit, és érdeklődik, hogy ízlik-e az étel. Hát persze hogy ízlik, hiszen ő főzte, azért olyan finom, de amikor kérdezik, hogyan készíti, mit tesz bele, akkor rögtön másról kezd beszélni, titkát nem adja ki. Olyan ez, mint a jó hegedű készítésének titka, apáról fiúra száll. Amit lehetett, azért igyekeztem ellesni, és most, amikor megismertetem Önöket az olasz konyha néhány válogatott receptjével, őszintén kívánom, legyen benne sok örömük. Ismerkedjenek meg új ízekkel, finom ételekkel. Ehhez kíván jó étvágyat Skach Béla mesterszakács. Vissza

Tartalom

Levesek
Jotta13
Zöldségleves zucchinivel14
Parasztos zöldségleves pirítós kenyérrel15
Falusi leves16
Zöldségleves gazda módra17
Zöldségleves babbal "padana" módra18
Zöldségleves árpagyönggyel "alto-atesina" módra19
Zöldségleves "contadia" módra20
Húsleves sajtos mogyorókkal21
Húsleves karagaluskával22
Húsleves angyalhajjal23
Quarducci erőleves24
Erőleves petrezselymes tésztával25
Előételek
Sárgadinnye füstölt sonkával29
Genovai saláta30
Szicíliai rizssaláta31
Rakott zeller32
Töltött hagyma33
Palacsinta bazsalikommal34
Spárga firenzei módra35
Pirítós paprikákkal36
Paradicsomos tonhal mártással37
Spagetti szénégető módra38
Spagetti matróna módra39
Sajtos-húsos makaróni40
Széles metélt fejtett babbal, paradicsommal41
Gombás csigatészta42
Sajtos makaróni43
Téli széles metélt44
Kolbászos gombás tészta sütőben45
Saláták
Fantáziasaláta49
Pó-delta saláta50
Narancssaláta51
Terra e mare52
Tormás dressinges saláta53
Fejes saláta capribogyóval54
Töltött fejes saláta55
Tejszínes karottás saláta56
Fejes saláta kaporral57
Húsételek
Saltimbocca61
Narancsos hússzeletek dumas módra62
Párolt marhahús baroló módra63
Whiskys bélszín64
Nápolyi töltött sonka65
Paradicsomos párolt marhahús66
Töltött disznózseb67
Provanszi karaj68
Timballo antico69
Szárnyasok
Kicsontozott töltött csirke73
Sóban sült csirke74
Sült pulyka "oreg" módra75
Vadkacsa konyakban76
Sült liba77
Gesztenyével, aszalt szilvával töltött gyöngytyúk78
Gyöngytyúk almával79
Gyöngytyúk húsos szalonnával, sütőben80
Töltött kacsa81
Aromás kacsa82
Halak
Ponty mártásban85
Pisztráng serpenyőben86
Pisztráng sonkával87
Tonhal gombával88
Tonhal olívabogyóval89
Pizzák
A pizzák alaptésztája93
Calzone94
Calone de marco95
Calzone all'tono96
Pizza margherita97
Pizza all'tredicene98
Pizza alla miramare99
Pizza tritato de carne100
Pizza filomena101
Pizza pierina102
Pizza rafaella103
Pizza tosca104

Skach Béla

Skach Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Skach Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Itáliai ízek, pizzák Itáliai ízek, pizzák
Állapot:
880 ,-Ft
4 pont kapható
Kosárba
konyv