1.034.209

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élet 1938. (nem teljes évfolyam)

Szépirodalmi heti folyóirat - XXIX. évfolyam 27-34., 36-38., 40-52. szám/A Szent István Társulat hetilapja

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Grafikus

Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 1.135 oldal
Sorozatcím: Élet
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 19 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nem teljes évfolyam, hiány: 1-26., 35., 39. szám. További szerzők a lapokban. Fekete-fehér fotókkal és rajzokkal illusztrálva. Nyomtatta Stephaneum nyomda és könyvkiadó r. t., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
A MAGYAR KIRÁLYKÉK VÁROSA
Meredek hegyei és szelíd völgyei között, Veszprém a csend és a békesség kedves szigete. Öreg és halkszavú, régi város . . .
A magyar életerő szívós... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
A MAGYAR KIRÁLYKÉK VÁROSA
Meredek hegyei és szelíd völgyei között, Veszprém a csend és a békesség kedves szigete. Öreg és halkszavú, régi város . . .
A magyar életerő szívós indáival vert gyökeret ezer évvel ezelőtt a dolomit kőkemény talajában és ma a Dunántúl közepén, magárahagyottan, elfeledten is, tovább küzd fennmaradásáért. Nagy szenzációk és különös históriák hírét sohasem viszi szét mohos falai közül az újság, vagy a rádió hangos szava: tizennyolcezer lakosa egyszerű szerénységgel húzódik vissza a patinás, hangulatos házak mélyére és éli a maga munkás életét. Az egyre csinosodó vár büszke tekintete azonban híres romokra tekint, mintha a messzi múltba nézne hátra, amikor Veszprém még a magyar királynék kedvenc városa volt!
Az idén halkan ő is megszólalt.
Székesfehérvár és Esztergom mellett, a harmadik Árpádházi-alapítás is kitárta kapuit és szívét a vendégek, idegenek előtt, akik a Kettős Szentévben kegyeletes lélekkel kutatják szentjeink életének elmosódott ösvényeit. A viharvert vár magasba szökkenő ormán, a kanyargó utcák zegzugos szögleteiben, a patakokkal átszőtt völgyek idillikus hajlataiban, a borostyánnal körülölelt omladékok tövén a néma kövek és zengő legendák felidézték a régmultat... Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Élet 1938. (nem teljes évfolyam) Élet 1938. (nem teljes évfolyam) Élet 1938. (nem teljes évfolyam) Élet 1938. (nem teljes évfolyam) Élet 1938. (nem teljes évfolyam) Élet 1938. (nem teljes évfolyam) Élet 1938. (nem teljes évfolyam) Élet 1938. (nem teljes évfolyam) Élet 1938. (nem teljes évfolyam) Élet 1938. (nem teljes évfolyam) Élet 1938. (nem teljes évfolyam) Élet 1938. (nem teljes évfolyam) Élet 1938. (nem teljes évfolyam) Élet 1938. (nem teljes évfolyam) Élet 1938. (nem teljes évfolyam) Élet 1938. (nem teljes évfolyam)

A könyv gerince vászonnal pótolt. Belülről megerősített példány. A borító kopottas, foltos. Pár lap kissé foltos, szakadozott. A könyvben található keresztrejtvények ki lettek töltve. Egy lap sarka hiányos, pótolt.

A kötetben hiányos állapotban megtalálható a 35. és a 39. szám is.

Állapot:
9.880 Ft
4.940 ,-Ft 50
25 pont kapható
Kosárba
konyv