1.034.995

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sommelier

Borkínálás és borkóstolás

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor

Kiadó: Napraforgó Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 288 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 19 cm
ISBN: 978-963-445-216-4
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A bor - életforma. A borkínálás és borkóstolás alapja az a különleges technika, amellyel benyomásainkat le tudjuk fordítani a tudatosság nyelvére. Íz, illat, szín és buké alkot harmóniát a borban, s ha az étkekkel is megfelelően társítjuk, páratlan élményben lehet részünk. Könyvünk nemcsak bemutatja a borkóstoláshoz és borkínáláshoz szükséges felszerelést, a bor világába vezető út állomásait, de a gyönyörű fotók élményszerűvé is varázsolják az ismerkedést.

Tartalom

A szerző előszava9
Első rész
Történelmi kitekintés
A bor a történelem hajnalán és az ókor küszöbén16
Borkultusz az ókori Rómában20
A reneszánsz nagy korszaka felé26
Érzékeink fejlesztése
Érzékeink újfajta összhengja32
A legelterjedtebb szőlőfajták - Hogyan olvassuk a címkét?
A legfőbb fehérborszőlő-fajták48
A legfőbb vörösborszőlő-fajták51
Hogyan olvassuk a címkét?56
A borkóstolás elmélete és gyakorlata
A borkóstolás útján62
Szín, tisztaság, mozgékonyság - a látvány vizsgálatának ábécéje64
A buké lényege, avagy az illat vizsgálatának témái74
Átlépni a küszöböt: az ízlelés három kulcsa82
A borkóstolás a gyakorlatban88
Amikor a borkínáló kóstol90
Borkóstolás lépésről lépésre92
Az étel és a bor párosítása
Az összhang alapelvei100
Az érem másik oldala: az étel és íze102
Szembeállítás és egyeztetés110
Összhang a gyakorlatban116
Az ellentétek egyensúlya118
Ritka harmóniák122
Hagyományos párosítások124
Felszerelés és technika
A mesterség eszközei132
A két főszereplő134
Alapfelszerelés148
A borkínálás a gyakorlatban: felszolgálás az asztalnál158
A dugó kihúzásának pillanata160
Még két alapvető tudnivaló164
Ásványvíz, tea, kávé, sör és szivar
Az ásványvíz, az ízlelés új határa176
Tea: a Keletről érkező ősi bölcsesség180
Mindennapi italunk, a kávé188
Vacsora előtt és után: az aperitifek192
Az ezeréves örökifjú: a sör194
Szivarok: a dohány aromája198
A borkínálóé a szó
Enrico Bernardo205
Luca Ravagnati210
Markus Del Monego212
Második rész
A borkínáló ma és holnap216
A szakma területei218
A nemzetközi sommelier-szövetség223
Borversenyek224
A borkínáló szaktudása232
Cégtervezés234
Marketing239
A hatékony kommunikáció242
A borpince létrehozása és fenntartása246
Napi ügyvitel és gazdasági számítások255
Eladás és árrés258
Borlap és étlap266
Értékes munkaeszköz268
A bor, az étlap és a borkínáló272
Függelék
Glosszárium279
Bibliográfia286
A képek forrása287

Giuseppe Vaccarini

Giuseppe Vaccarini műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Giuseppe Vaccarini könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv