| Kiadó: | Verlag Eugen Ulmer-HOGYF Editio |
|---|---|
| Kiadás helye: | Stuttgart-Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 144 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-8484-13-6 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal és fekete-fehér illusztrációkkal. |
| Előszó | 5 |
| Bevezetés | 9 |
| Pillantás a történelembe | 9 |
| Jogászkodás-a sörről van szó | 11 |
| Az eredeti extrakttartalom | 18 |
| Az első sörfőzési kísérlet | 23 |
| A sörkészítés anyagai | 28 |
| A maláta | 28 |
| A malátázás jelentősége | 28 |
| A malátázás folyamata | 29 |
| Malátázzunk saját magunk? | 31 |
| A komló | 39 |
| Az élesztő | 42 |
| A sörfőzéshez használt víz | 45 |
| A vízkeménység | 45 |
| A víz lágyítása | 46 |
| Pótanyagok | 51 |
| A pótanyagok jelentősége | 51 |
| Cukor | 52 |
| Kukorica | 52 |
| Rizs | 52 |
| Zab | 52 |
| Nyers gabona | 52 |
| Malátakivonat | 53 |
| Adalékok | 53 |
| Az adalékok jelentősége | 53 |
| Festő maláta | 53 |
| Karamellmaláta | 54 |
| Cukorszínezék (kulőr) | 55 |
| Más adalékok | 56 |
| A sörfőzés | 57 |
| A maláta-víz-arány | 57 |
| A darálás | 59 |
| A cefrézés | 61 |
| Elméleti alapok | 61 |
| A bekeverés | 63 |
| Infúziós eljárás | 65 |
| Dekokciós eljárás | 66 |
| Nyerstermény cefrézése | 68 |
| A cefrézési munka eszközei | 68 |
| A cefreszűrés | 78 |
| A komlófőzés | 82 |
| A komlószűrés | 85 |
| A kihozatal számítása | 87 |
| Az erjesztés | 89 |
| A főerjedés | 89 |
| Az utóerjedés | 93 |
| A derítés | 96 |
| A sör lefejtése | 97 |
| Hordó vagy palack | 97 |
| A lefejtés technikája | 98 |
| Hordósör | 102 |
| Palackozott sör | 104 |
| Az apadás kiszámítása | 106 |
| Sörreceptek | 108 |
| A sörök csoportosítása | 108 |
| A sörtípusok | 108 |
| A sörfajták | 108 |
| Búzasör | 110 |
| Ósör (Altbier) | 111 |
| Kölsch | 112 |
| Világos ászoksör | 112 |
| Pilseni | 113 |
| Export, dortmundi módra | 113 |
| Export világos, müncheni módra | 113 |
| Export barna, müncheni módra | 114 |
| Márciusi sör (Marzenbier) | 114 |
| Baksör, világos | 115 |
| Baksör, barna | 115 |
| További német sörök | 116 |
| Külföldi sörök | 117 |
| A sörök értékelése | 118 |
| Az érzékszervi vizsgálat | 118 |
| Az analitikai vizsgálat | 121 |
| Az extrakttartalom meghatározása | 121 |
| A savfok | 122 |
| A jódpróba | 123 |
| Mikroszkópos vizsgálat | 123 |
| Hibafelderítés | 123 |
| A hiányosságok és hibák megszüntetése | 127 |
| Fodrozó sör rátöltés | 127 |
| Malátakivonat adagolása | 128 |
| Tisztítás vegyi segédanyagokkal | 128 |
| Habosítószerek alkalmazása | 129 |
| Hideg komlózás | 130 |
| Szárazjég adagolása | 130 |
| Kezelés aktív szénnel | 130 |
| Fertőzések kezelése | 131 |
| Függelék | 134 |
| A sörgyártás jogi alapjai | 134 |
| Kivonat a Németországi Szövetségi Köztársaság söradótörvényéből | 134 |
| Kivonat az élelmiszerrendeletből (Svájc) | 135 |
| Kivonat az osztrák élelmiszerkönyvből | 136 |
| Műanyagból készült eszközök használata | 138 |
| Tárgymutató | 141 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.