864.254

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Szervátiusz Jenő

Szerző
Róla szól
Fotózta

Kiadó: Corvina Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím: A művészet kiskönyvtára
Kötetszám: 77
Nyelv: Magyar 
Méret: 16 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: A kötet 50 egyszínű és 6 színes illusztrációja Szervátiusz Jenő válogatott alkotásait mutatja be.

Fülszöveg

Ő az, aki fiával és tanítványaival együtt nemrégiben kifaragta Farkaslakán azt a nevezetes és hatalmas kőtömböt, amely nemcsak Tamási Áronnak, az írónak méltó emlékműve, hanem a szobrász pályafutásának is egyik csúcspontja. Egyik csupán, mert bár hasonlóan monumentális művet nem sokat alkotott, fél százada remekbe faragja fából és kőből az erdélyi nép történetét, a múltbélit és a jelenlegit egyaránt. Kolozsvári műtermét benépesítik a favágók és rőzsegyűjtők szoboralakjai, a balladák hősei és azok, akik megéneklik őket, kecsesen táncoló lányok és barázdált arcú siratóasszonyok, a Kékszakállú herceg és Kőműves Kelemen.
A kiváló művész munkásságának lényegét világítja meg Sorbán Raoulnak, a bukaresti egyetem professzorának költői hangvételű írása.
A kötet 50 egyszínű és 6 színes illusztrációja Szervátiusz Jenő válogatott alkotásait mutatja be a magyarországi olvasóknak.

Sorbán Raoul

Sorbán Raoul műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sorbán Raoul könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem