kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | MAHIR kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 142 oldal |
| Sorozatcím: | Nemzeti Konyhák |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-7860-26-6 |
| Megjegyzés: | Egészoldalas színes fotókkal illusztrálva. |
| Étvágygerjesztő | 7 |
| Hideg- és meleg levesek | |
| Hideg vegyes gyümölcsleves | 12 |
| Hideg sárgadinnyeleves | 13 |
| Hideg uborkaleves | 14 |
| Hideg fokhagymaleves | 15 |
| Gazpacho | 16 |
| Sütőtökkrém leves | 17 |
| Sonkás fokhagymaleves | 18 |
| Hagymaleves sült sajttal | 19 |
| Madridi leves | 20 |
| Fehér hal alaplé | 21 |
| Kagylókrémleves | 22 |
| Ánizsos tengeri halleves | 23 |
| Zöldségsaláták, zöldségételek, salátamártások | |
| Arab saláta | 26 |
| Burgonya saláta | 27 |
| Fokhagymás gombasaláta | 28 |
| Escalivada saláta | 29 |
| Zöldbabsaláta sonkával | 30 |
| Cézár saláta | 31 |
| Nyelvsaláta | 32 |
| Sült paprika saláta | 37 |
| Póréhagyma remoulade mártással | 38 |
| Hallal töltött paprika | 39 |
| Barcelonai zöldségtál | 40 |
| Vegyes zöldségtál | 41 |
| Párolt fűszeres hagyma | 42 |
| Spanyol tojáslepény (tortilla) | 43 |
| Tálon sült tojás Flamenco módra | 44 |
| Tojásos sült padlizsán | 45 |
| Paradicsomos húsgombócok | 46 |
| Fokhagymás majonézmártás | 47 |
| Fűszeres paprikamártás | 48 |
| Rózsa mártás | 49 |
| Hollandi mártás | 50 |
| Tengeri herkentyűk (hideg-meleg előételek, saláták) | |
| Tintahal saláta | 52 |
| Mandulás kagylósaláta | 57 |
| Costa Brava-i saláta | 58 |
| Tőkehal saláta | 59 |
| Avokádó rákkoktél | 60 |
| Tenger gyümölcsei koktél | 61 |
| Rák saláta kehelyben | 62 |
| Pácolt nyers lazac | 63 |
| Tengeri lazacsaláta | 64 |
| Kagyló vinaigrette mártással | 65 |
| Tintahal sörös bundában | 66 |
| Kagyló tengerész módra | 67 |
| Paradicsomos pirított kagyló | 68 |
| Fokhagymás rák | 69 |
| Bilbaói pirított rák | 70 |
| Paellák: rizses ételek | |
| Valenciai paella | 72 |
| Paella Costa Brava módra | 77 |
| Karfiolos paella | 78 |
| Sajtos rizs | 79 |
| Húsételek - főfogásra (szárnyas-, sertés-, bárány-, borjú- és marhahúsból) | |
| Töltött csirkemell | 82 |
| Párolt csirke | 83 |
| Fokhagymás csirke | 84 |
| Csirke katalán módra | 85 |
| Narancsos kacsa | 86 |
| Pecsenyekacsa körtével | 87 |
| Gyöngytyúk padlizsános raguval | 88 |
| Spanyol kolbász | 89 |
| Hideg sertéstarja | 90 |
| Szűzpecsenye mustárral és zöld borssal | 91 |
| Tárkonyos sertéssült | 92 |
| Segoviai malacsült | 97 |
| Asztúriai húspástétom tésztában sütve | 98 |
| Asztúriai bab | 99 |
| Töltött báránycomb | 100 |
| Bárányragu | 101 |
| Zöldséges borjúragu | 102 |
| Borjúsült gombás - zöldborsós raguval | 103 |
| Mandulás borjúborda | 104 |
| Mazsolás borjúborda | 105 |
| Hátszín zölbors mártással | 106 |
| Madridi pacal | 107 |
| Asztúriai bélszínszeletek | 108 |
| Bélszín andalúz módra | 109 |
| Bélszín szardellás mártásban | 110 |
| Halételek - főfogásra | |
| Tengeri hal almával és pezsgővel | 112 |
| Katalán hal | 117 |
| Vajas-citormos harcsa | 118 |
| Pisztráng mazsolával és fenyőmaggal | 119 |
| Navarrai pisztráng | 120 |
| Valenciai sült hal. tésztában | 121 |
| Tengeri hal vajas tésztában | 122 |
| Édességek, italok | |
| Körte vörös borban | 124 |
| Katalán krém | 125 |
| Sült, töltött alma | 126 |
| Hideg citromkrém | 127 |
| Banánparfé | 128 |
| Gyümölcsös rizs | 129 |
| Karamell puding | 130 |
| Amalúr torony | 131 |
| Mandulás almás lepény | 132 |
| Mandulás kuglóf | 137 |
| Narancsos mandulatorta | 138 |
| Sangria | 139 |
| Spanyol csokoládéital | 140 |
| Likőrös banánturmix | 141 |
| Pezsgős málnaüdítő | 142 |