kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 142 oldal |
| Sorozatcím: | Kertészek és Kertbarátok Könyvtára |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-356-171-X |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal. |
| A spárgatermesztés jelentősége | 5 |
| Történeti áttekintés | 5 |
| Gazdasági haszna | 6 |
| Táplálkozási jelentősége | 9 |
| A spárgatermesztés alapjai | 12 |
| A spárga növénytani leírása | 12 |
| Fajtaválaszték, nemesítés | 17 |
| Spárgafajták | 17 |
| Nemesítés | 21 |
| A spárga élettani és környezeti igényei | 25 |
| Hőmérséklet | 25 |
| Fény | 28 |
| Víz | 28 |
| Tápanyag | 29 |
| Talaj, területfekvés | 30 |
| Magoncnevelés | 32 |
| Területkiválasztás | 32 |
| A vetés időpontja | 34 |
| A vetés mélysége | 35 |
| A magvetés | 35 |
| Ápolás | 37 |
| Konténeres magoncnevelés | 37 |
| Helyrevetés | 40 |
| A magoncok felszedése | 41 |
| A spárga telepítése | 44 |
| Talaj-előkészítés, trágyázás | 44 |
| Ültetés | 48 |
| Tenyészterület | 49 |
| A spárga ápolása a termőre fordulásig | 55 |
| Az új ültetvény ápolása | 55 |
| A zöldspárga ápolása | 61 |
| A termő spárga ápolási munkái | 63 |
| Talajmunkák | 64 |
| Tápanyag-visszapótlás | 68 |
| Öntözés | 71 |
| A spárga növényvédelme | 74 |
| Állati kártevők | 74 |
| Gombás betegségek | 81 |
| Vírusok | 85 |
| Vegyszeres gyomirtás | 86 |
| A spárga szedése | 89 |
| A spárgaszedés ideje | 89 |
| A sípok szedésének módja | 93 |
| A spárga piaci előkészítése | 87 |
| A spárga hajtatása | 118 |
| A spárga magtermesztése | 121 |
| A spárga tartósítása | 123 |
| A spárgatermesztés gazdaságossága | 127 |
| Spárgából készíthető ételek | 136 |
| Irodalomjegyzék | 141 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.