kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői papírkötés |
| Oldalszám: | 80 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
| Előszó | 3 |
| Az emberi szervezet életfolyamatai | 5 |
| Táplálékok és élelmiszerek | 16 |
| Cukrok és keményítők | 16 |
| Zsírtartalmú táplálékok | 18 |
| Fehérjedús táplálékok | 19 |
| Tej és tejtermékek | 21 |
| Főzelékek és gyümölcsök | 24 |
| Fűszerek | 30 |
| Italok | 31 |
| A sportolók tápanyagszükséglete | 33 |
| A sportolók tápanyag- és élelmiszerszükséglete általában | 33 |
| Élelmezési szükséglet sportágak szerint | 35 |
| Konyhatechnika és étrendtervezés | 46 |
| Az étlaptervezés szempontjai | 47 |
| Az ételek elkészítésének általános szabályai | 51 |
| Levesek | 51 |
| Főzelékek | 53 |
| Köretek | 55 |
| Mártások | 56 |
| Saláták | 56 |
| Előételek | 56 |
| Vágómarhák húsából készült ételek | 57 |
| Vadak | 59 |
| Tészták | 59 |
| A csoportos élelmezésre vonatkozó szempontok | |
| A konyha és a konyhai dolgozók higiéniája | 67 |
| A személyzet beosztása | 68 |
| Függelék. Mintaétrend téli és nyári élelmezéshez egyheti időtartamra | |
| Nyári étrend | 70 |
| Téli étrend | 71 |