| Bevezetés | 7 |
| A statisztika fogalma | 9 |
| A statisztika fogalma, tagozódása | 9 |
| A statisztika kapcsolata más tudományokkal | 11 |
| A statisztikával szemben támasztott követelmények | 11 |
| A statisztika rövid története | 12 |
| Statisztikai alapfogalmak | 14 |
| A statisztikai sokaság és ismérv fogalma | 14 |
| Csoportosítás. A csoportképző ismérvek kiválasztásával szemben támasztott követelmények | 16 |
| Csoportosítás a vendéglátóipari és idegenforgalmi tevékenység vizsgálatánál | 18 |
| A statisztikai sor fogalma, fajtái | 48 |
| A statisztikai munka szakaszai; a statisztikai beszámolórendszer | 57 |
| A programkészítés | 57 |
| Az adatgyűjtés | 58 |
| A statisztikai adatok feldolgozása | 63 |
| Az adatok elemzése, közlése | 65 |
| A statisztikai beszámolórendszer | 65 |
| A belkereskedelem adatgyűjtési rendszere | 69 |
| A statisztikai viszonyszám | 71 |
| A viszonyszám fogalma, fajtái | 71 |
| Egydimenziós viszonyszámok | 72 |
| Többdimenziós viszonyszámok | 88 |
| Az egydimenziós és a többdimenziós viszonyszámok közötti főbb eltérések | 94 |
| A viszonyszámok alkalmazásával szemben támasztott követelmények | 95 |
| A vendéglátó tevékenység elemzésére leggyakrabban felhasznált intenzitási viszonyszámok | 100 |
| A statisztikai tábla. A grafikus ábrázolás | 122 |
| A statisztikai tábla fogalma, fajtái | 122 |
| A táblaszerkesztés szabályai | 127 |
| A statisztikai adatok grafikus ábrázolása | 130 |
| A középértékek és szóródás | 152 |
| A középértékek fogalma és fajtái | 152 |
| A számított középértékek (átlagok) | 153 |
| Helyzeti középértékek | 173 |
| A szóródás | 181 |
| A standardizálás | 185 |
| Átlagos színvonal összehasonlítása | 185 |
| A standardizálás végrehajtása | 188 |
| A standard adatsor megválasztása | 190 |
| Indexszámok I. érték-, ár-, volumenindex | 192 |
| Az indexszám fogalma | 192 |
| Az értékindex | 194 |
| Az árindex | 196 |
| A volumenindex | 201 |
| Az indexek közötti összefüggés | 203 |
| Az indexek átlagformái | 205 |
| Az indexek súlyozása | 209 |
| Árindex számítása a tárgyidőszak folyamán bekövetkezett árváltozások esetén | 212 |
| Az indexsorok | 214 |
| A hazai árstatisztika főbb vonásai | 219 |
| Indexszámok II. a változó, változatlan állományú és összetételindex | 226 |
| A főátlag összehasonlításának lehetőségei | 226 |
| A II. indexkör alkalmazása az egy főre jutó munkabér elemzésére | 227 |
| Forgási sebesség elemzése a II. indexkörrel | 233 |
| Költségszínvonal elemzése a II. indexkörrel | 239 |
| Az egy főre jutó forgalom elemzése a II. indexkörrel | 253 |
| Átlagár elemzése a II. indexkörrel | 266 |
| A dinamikus sorok elemzése | 275 |
| A dinamikus sorokról általában | 275 |
| A trendszámítás | 276 |
| A szezonalitás mérése | 289 |
| Demográfiai alapismeretek | 300 |
| A demográfia fogalma, szerepe | 300 |
| A demográfia tárgya | 301 |
| A fogyasztási statisztika alapjai | 317 |
| A fogyasztási statisztika legfontosabb vizsgálati területei | 317 |
| A lakosság jövedelme | 318 |
| A lakossági fogyasztás | 324 |
| A háztartásstatisztika | 331 |
| Mellékletek | 345 |
| Felhasznált irodalom | 359 |
| Függelék | 363 |
| Reprezentatív megfigyelés | 365 |
| A reprezentatív megfigyelés jellemző vonásai | 365 |
| A reprezentatív adatgyűjtés módszerei | 366 |
| Véletlen mintavétel | 366 |
| Nem véletlen kiválasztás | 377 |
| Szisztematikus kiválasztás | 378 |
| Feladatok | 378 |
| A feladatok megoldása | 380 |
| Táblázatok | 380 |