1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

John Law feltalálja a bankót

Szerző
Fordító

Kiadó: Eugen Prager Könyvkiadó
Kiadás helye: Pozsony
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 245 oldal
Sorozatcím: Az új Európa könyvesháza
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta Slov. Grafika könyvnyomda, Pozsony.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:

John atyja műhelyében állt, nézte a munkásokat. Egyikük, Walker, hosszú, hegyes tűvel ékítményeket karcolt egy vékony aranylemezre, azután egy melegvízzel teli edényből másik, sokkal... Tovább

Előszó

Részlet:

John atyja műhelyében állt, nézte a munkásokat. Egyikük, Walker, hosszú, hegyes tűvel ékítményeket karcolt egy vékony aranylemezre, azután egy melegvízzel teli edényből másik, sokkal finomabb tűt vett ki és végtelen türelemmel újra meg újra utána húzta a rajz körvonalait.
- Nem unalmas ez? - kérdezte John.
- Ó nem, fiatal úr! Semmi sem unalmas, ami arannyal függ össze - s halkabbra fogott hangon hozzátette: - Az aranynak már csak az érintése is izgalmas.
- Ez igaz! - válaszolta John gyorsan. Nagyon csodálkozott a válaszon, mert ez a Walker azt fejezte ki szavakban, amit ő maga is már számtalanszor érzett. Ha a műhelyben aranyat vett kezébe, mindig valami különös izgalom támadt tenyerében; ez a jóleső érzés végigsiklott a kezén és onnan egész testén.
- Nézze csak meg ezt a szép gyűrűt, John úrfi! - mondta Walker és egy bársonyba ágyazott pecsétgyűrűre mutatott. John kezébe vette a gyűrűt, elnézegette, majd halkan megszólalt: - Istenem, de nehéz!
- Meghiszem azt, fiatal úr! Előkelő úr rendelte! Avignon hercege, gazdag, francia nemes, csak néhány hete tartózkodik itt nálunk Edinburghban.
John ujjára akarta húzni a gyűrűt, de nagyon bő volt. Vissza

Stefan Pollatschek

Stefan Pollatschek műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Stefan Pollatschek könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
John Law feltalálja a bankót John Law feltalálja a bankót John Law feltalálja a bankót John Law feltalálja a bankót John Law feltalálja a bankót John Law feltalálja a bankót John Law feltalálja a bankót

A gerinc vászonnal pótolt, belülről megerősített példány. A borító és néhány lap kissé foltos.

Állapot:
2.340 ,-Ft
12 pont kapható
Kosárba
konyv