1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Akadémiai lexikonok - Környezetvédelem I-II. - CD-vel

I. kötet: A-K/II. kötet: L-Z/A környezetvédelem, természetvédelem és környezettudomány fogalmai a lexikon anyagát tartalmazó CD-vel

Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Környezetvédelmi lexikon első kiadása 1993-ban jelent meg 12 ezer példányban, és 8 ezer címszót tartalmazott. A kiadványt rövid időn belül felvásárolták. Az elmúlt nyolc évben nagy változások... Tovább

Előszó

A Környezetvédelmi lexikon első kiadása 1993-ban jelent meg 12 ezer példányban, és 8 ezer címszót tartalmazott. A kiadványt rövid időn belül felvásárolták. Az elmúlt nyolc évben nagy változások történtek: a környezetvédelem fokozatosan integrálódott a gazdasági szektorokba, összefonódott a fenntartható fejlődés fogalmával, összekapcsolódott a regionális és vidékfejlesztéssel, és az életminőség részévé vált. A társadalom egyes csoportjainak környezettudatossága is sokat fejlődött az elmúlt években. Fokozódik az igény a környezeti nevelés színvonalának növelésére. Jelentősen fejlődött az Európai Unió környezetpolitikája, és megfogalmazódott a magyar tagsággal járó környezetvédelmi kötelezettségek rendszere.
Mindezek a tények indokolták, hogy megkezdődjön a 2. bővített és javított kiadás előkészítése könyv formában és internetes változatban egyaránt.
A Magyar Tudományos Akadémia, a Környezetvédelmi Minisztérium és az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottsága közös elhatározása alapján, illetve anyagi és erkölcsi támogatásával 2000. június 1-jén megalakult az új Szerkesztőbizottság. A cél az volt, hogy 2002. március végén jelenjen meg a kiadvány. Az Akadémiai Kiadó elvállalta a mű gondozását. Eredetileg 10-12%-os terjedelembővüléssel számoltunk, de a címszójegyzékbe a szakértők széles köre 11 ezer megnevezést javasolt. Nehéz viták után sikerült leszűkíteni ezt a számot 10 ezer címszóra, de ennek egy részét áttesszük a Lexikon internetes és a későbbi CD-változatába. Ily módon a jelen kiadvány kereken 9500 címszót tartalmaz. Az internetes változatot terveink szerint rendszeresen aktualizáljuk és javítjuk.
A bővülés elsősorban az Európai Unió szókincsének beépülését jelenti, továbbá a környezetgazdasággal és a biodiverzitás védelmével foglalkozó címszavakat. Az utóbbi témakör igen jelentős részt foglal el a lexikonban, és ez indokolta, hogy a 2. kiadás „Környezet- és természetvédelmi lexikon" címmel jelent meg.
Ajánljuk a lexikont mindenkinek, aki érdeklődést mutat az emberi környezet védelme iránt.
Nagyon reméljük, hogy a tanárok, tanítók és nevelők hasznos segédeszközt kapnak mindennapi munkájuk végzéséhez. Az ifjú nemzedék érdeklődését is szeretnénk felkelteni a kiadványunkkal, hiszen az idősebb generációk környezeti károsítását nekik kell helyrehozniuk. Jó lenne, ha tanulnának az előző időszak hibáiból.
Ez a lexikon egyúttal nagy kollektív szellemi vállalkozás és együttműködés is, hiszen nagyon sokan vettek részt a címszavak megírásában, lektorálásában, szerkesztésében. Névsoruk a kiadvány első lapjain olvasható.
Köszönetet mondunk a támogató intézményeknek, szervezeteknek, vállalatoknak, akik elősegítették a megjelenést. Listájuk szintén megtalálható az első oldalakon. Köszönjük továbbá az Akadémiai Kiadó részvételét és alkotó közreműködését.
Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Akadémiai lexikonok - Környezetvédelem I-II. - CD-vel Akadémiai lexikonok - Környezetvédelem I-II. - CD-vel Akadémiai lexikonok - Környezetvédelem I-II. - CD-vel Akadémiai lexikonok - Környezetvédelem I-II. - CD-vel Akadémiai lexikonok - Környezetvédelem I-II. - CD-vel Akadémiai lexikonok - Környezetvédelem I-II. - CD-vel

CD-melléklettel.

Állapot:
9.700 Ft
4.850 ,-Ft 50
24 pont kapható
Kosárba
konyv