1.034.172

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Lékönyv

Turmixitalok, vitaminkoktélok és egyéb finomságok zöldségekből, hazai és déli gyümölcsökből

Szerző
Fordító
Grafikus
Lektor

Kiadó: Hungalibri-Budapest-Print
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 131 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 963-6951-23-3
Megjegyzés: Színes fotókkal, fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A friss gyümölcsök és zöldségek levét már az ókori népek is kedvvel fogyasztották. Kellemes, változatos ízük élvezetén kívül egészségük fenntartására, erejük helyreállítására és a betegségek leküzdésére is használták.
Napjainkra a szintetikus alapanyagú szörpök vették át a helyüket.
Pedig a friss gyümölcs- és zöldséglevek az ember számára ma is nélkülözhetetlenek. Könyvünk ahhoz kíván segítséget nyújtani, hogy Ön is felfedezze e levek zamatát, s hogy a bennük lévő tápértéket minél jobban hasznosíthassa.
Egészségére!

Tartalom

Előszó - A hosszú és egészséges élet felé
Ajánlás - A kulcs: a változatosság
Bevezető - Tények és hiedelmek a növényi levekről
A levek szerepe a táplálkozásban1
A pótszerek veszélyesek lehetnek2
A vitaminok felfedezése3
A vitaminok szerepe3
A levek és az ajánlott, illetve optimális vitaminmennyiség5
A friss levek vitaminjai7
Ásványi anyagok a friss levekben8
A friss levek folyadéktartalma9
Enzimek a friss levekben10
Aminosavak a friss levekben11
Klorofill a friss levekben13
A lékúra tervezése15
A lakóhelyünk környékén termesztett növények haszna15
Mikor igyuk a friss leveket?16
Hol szerezhetjük be a legjobb alapanyagokat?17
Lékúraminták17
Hogyan válasszunk lékészítő gépet?19
Lényerők és aprítók (turmixolók)19
Nagy fordulatszámú lékészítők21
Lékészítés kézzel22
Kis fordulatszámú lékészítők23
A friss zöldséglé regeneráló hatása: a babcsírától a zöldpaprikáig25
A zöldségfélék és a zöld növényi részek erősítik a szervezetet30
Jó közérzet - természetes úton31
A kulcs: a változatosság32
A friss gyümölcslevek tisztító hatása: az almától a szőlőig61
Gyümölcscukor, kontra finomított cukor64
A gyümölcs - raktározott napenergia65
A friss gyümölcslevek tisztító hatása65
Enzimek a friss lében66
A friss lé folyadéktartalma67
Léböjtkúra83
A böjtölés haszna83
Fizikai változások a böjt alatt83
A böjt teljesítése85
A böjt befejezése vagy megszakítása86
Amit tanácsos és amit nem szabad tenni a böjt alatt86
Összefoglalás87
Receptek a fris levek elkészítéséhez89
Friss gyümölcslevek93
Friss gyümölcskrémek98
Zölditalok100
Búzafűlevek103
Friss zöldségitalok104
Melyik palackozott italt válasszuk?109
Milyen a természetes lé?109
Váljék egészségére!110
Függelék A - Az egyes levek tápanyagainak gyógyhatása113
Függelék B - Egyes gyümölcs- és zöldségfélék tápanyagai121
Utószó133

Stephen Blauer

Stephen Blauer műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Stephen Blauer könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Lékönyv Lékönyv Lékönyv

Szép állapotú példány.

Állapot:
2.610 Ft
1.820 ,-Ft 30
16 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Lékönyv Lékönyv

Szép és tiszta példány.

Állapot:
2.610 ,-Ft
23 pont kapható
Kosárba
konyv