1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Egy lélek fejlődése IX.

Egyedül

Szerző
Fordító

Kiadó: Dick Manó Kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 119 oldal
Sorozatcím: Egy lélek fejlődése
Kötetszám: 9
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: A könyvet svéd eredeti harmadik kiadásából fordította Mikes Lajos. Korvin Testvérek könyvnyomdája, Budapest nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A nagy önéletírásnak utolsó - kilencedik - kötete az Egyedül (svéd címe: Ensam). 1903-ban írta Strindberg Stockholmban, ahová Lundból 1899- ben tíz évi távollét után hazatért dolgozni és... Tovább

Előszó

A nagy önéletírásnak utolsó - kilencedik - kötete az Egyedül (svéd címe: Ensam). 1903-ban írta Strindberg Stockholmban, ahová Lundból 1899- ben tíz évi távollét után hazatért dolgozni és megpihenni. Az 1899. és az 1900. esztendők remeteéletének - a magára maradt ötvenéves férfi lelki világának - csodálatos egyszerűséggel kidolgozott rajzát kapjuk ebben a kötetben, a teljes megtisztulás és a bölcs leszámolás történetét az Inferno-válság után.
Önéletírását ezzel a kötettel lezárta Strindberg. Hiszen tökéletesen megoldotta a vállalt feladatot: egy emberi lélek őszinte gyónását saját fejlődéséről. A fejlődés véget ért a nagy válság után a megenyhüléssel. Ami azután történt, az már csak ismétlődés volt.
1901-ben harmadszor is megnősült. Egy fiatal norvég szinésznőt vett feleségül, Bosse Harriet-et, akitől egy kislánya is született: Anna-Mária. 1904- ben elvált harmadik feleségétől is.
Géniuszának teremtő ereje azonban nem lankadt el többé. Legszebb drámáit, mesejátékait, két nagy regényét és a Kék könyveket mind 1900 után írta.
1912 májusában halt meg Stockholmban. Hatalmas egyéniségének világirodalmi jelentőségét halála óta egyre jobban elismerik. Hazánkban is egyre nő azoknak a tábora, akik olvassák, megértik és szeretik. Bizonyság rá, hogy 1917 óta, amikor megkezdtem az önéletírás fordítását, a magyar olvasóközönség egyre nagyobb érdeklődéssel fogadta a sorjában megjelenőköteteket. Vissza

Tartalom

A fordító bevezető megjegyzése5
Egyedül9

Strindberg Ágost

Strindberg Ágost műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Strindberg Ágost könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Egy lélek fejlődése IX. Egy lélek fejlődése IX. Egy lélek fejlődése IX. Egy lélek fejlődése IX. Egy lélek fejlődése IX. Egy lélek fejlődése IX. Egy lélek fejlődése IX.

Az első kötéstáblára az eredeti borító egy részét visszaragasztották. A borító és néhány lap kissé foltosak.

Állapot:
2.840 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba
konyv