A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A Diadal íze

Történelmi regény

Szerző

Kiadó: Magyar Könyvklub
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 192 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 13 cm
ISBN: 963-547-275-7
Értesítőt kérek a kiadóról

Fülszöveg

Sokan ugyan azt hiszik, hogy most kezdünk Európába menni, de az igazság az, hogy ez a hosszú menetelés már egy kicsit régebben kezdődött. A Diadal ízének főhőse, Batthyány Boldizsár például már az 1500-as évek végén nemcsak eredményesen harcolt a török ellen, hanem a francia királyi udvartól kezdve Báthori Istvánig a korabeli Európa számos meghatározó politikusával, tudósával és művészével is kapcsolatban volt.
S ahogyan levelezése át- meg átszövi a tizenhatodik század végének Európáját, úgy szövi át Batthyány Boldizsár életét is a kor izgalmas történelme.
A Mohács után három részre szakadt ország küzdelme a fennmaradásért, a drinápolyi béke, a francia hugenották Szent Bertalan-éji lemészárlása, Angliai Erzsébet és a gyönyörű skót királynő, Stuart Mária - akibe mellesleg Batthyány Boldizsár is szerelmes volt - vetélkedése, Habsburg Rudolf császárrá koronázása, a lengyel királyválasztás, mind-mind színes hátterét adja sorsa alakulásának.
A szigetvári hős, Zrínyi Miklós lányának... Tovább

Sumonyi Zoltán

Sumonyi Zoltán műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sumonyi Zoltán könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A Diadal íze A Diadal íze A Diadal íze A Diadal íze

A lapélek és néhány lap nedvességtől foltos, hullámos.

Állapot:
1.590 ,-Ft
24 pont kapható
Kosárba