A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A fényképezésről

Tanulmány

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 239 oldal
Sorozatcím: Modern könyvtár
Kötetszám: 437
Nyelv: Magyar 
Méret: 18 cm x 10 cm
ISBN: 963-07-2708-0

Fülszöveg

Susan Sontag sosem volt az az esszésista, akit be lehetett volna zárni valamely tudományba vagy akár művészeti ágba. Akkor sem, amikor még elsősorban irodalomesztétaként az új amerikai avantgrade eszmei-elméleti-esztétikai megalapozásával foglalkozott - azóta pedig eltelt másfél évtized, amely alatt Sontág novellistából, regényiróból, filmrendezőből, tanulmányiróból mindinkább általános elemzővé nemesedett, a mai amerikai szellemi élet egyik legigiényesebb, legkényesebb, legélesebb szemű megfigyelőjévé.
A fényképezésről kulturális jelenségként kezeli a fényképészetet: Sontagot nem annyira a fotó "művészet" érdekli, mint inkább a minden rendű és rangú fotózás által felvetett esztétikai, filozófiai problémák - hogyan hat a fénykép, milyen a néző viszonya a fényképezéshez és a fénykép mögötti valósághoz, milyen viszonyban van fénykép és valóság -, melyek legföljebb látszólag azonosak a képzőművészet által felvetett hasonló problémákkal.

Tartalom

Platón barlangjában7
Amerika - fényképek sötét tükrében33
A melankólia tárgyai61
A hősi látásmód99
A fényképezés evangéliumai131
A képvilág171
Idézetek kislexikona203
Utószó (Beke László)229

Susan Sontag

Susan Sontag műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Susan Sontag könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem