kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Delta 2000 Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 96 oldal |
| Sorozatcím: | Delta 2000 |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 22 cm x 12 cm |
| ISBN: | 963-8308-12-5 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
| Receptek jegyzéke | |
| Vajkeverékek | |
| Fokhagymás vaj | 20 |
| Szardellás vaj | 20 |
| Bazsalikomos vaj | 21 |
| Vaj főpincér módra | 21 |
| Mustáros vaj | 21 |
| Petrezselymes vaj | 21 |
| Tormás vaj | 21 |
| Ravigote vajkrém | 21 |
| Roquefort-os vaj | 21 |
| Szószok | |
| Fokhagymás szósz | 22 |
| Mentás szósz | 22 |
| Barbecue-szósz | 23 |
| Szardellás szósz | 23 |
| Béarn-i szósz | 24 |
| Ördögi szósz | 24 |
| Holland szósz | 25 |
| Mustáros szósz | 25 |
| Remulád szósz | 25 |
| Paradicsomszósz | 26 |
| Kardinális szósz | 27 |
| Zöldhagymás szósz | 27 |
| Húsok | |
| Fűszeres marhaborda | 33 |
| Roston sült bárányborda | 34 |
| Roston sült galamb vagy csirke | 35 |
| Roston sült borjúmáj | 36 |
| Fóliában sült borjúmáj | 37 |
| Normandiai véres hurka | 39 |
| Nyárson sült csirke | 42 |
| Nyárson sült comb | 44 |
| Malac nyárson | 44 |
| Marhasült nyárson | 44 |
| Csirkefalatok nyárson | 49 |
| Szűzérmék japán módra | 50 |
| Nyárson sült marhahús keletiesen | 50 |
| Saslik | 52 |
| Báránysült nyárson | 52 |
| Nyárson sült bárány- vagy birkavese | 54 |
| Borjúmáj nyárson | 54 |
| Kolbászkák nyárson | 56 |
| Vegyes nyárs | 56 |
| Halak | |
| Roston sült keszeg | 61 |
| Tőkehalszeletek roston | 62 |
| Alóza roston | 62 |
| Roston sült hering | 62 |
| Kapros sült márna | 64 |
| Fóliában sült márna | 64 |
| Fóliában sült szardínia vagy makréla | 66 |
| Roston sült nyelvhal | 68 |
| Lazacszeletek roston | 68 |
| Roston sült homár | 70 |
| Roston sült languszta | 70 |
| Tőkehal nyárson | 73 |
| Menyhal nyárson | 74 |
| Szardíniás nyárs | 74 |
| Kagyló nyárson | 74 |
| Zöldségek | |
| Roston sült padlizsán | 77 |
| Gomba roston | 78 |
| Gomba nyárson | 78 |
| Sült kukorica | 80 |
| Sült hagyma | 80 |
| Paprika roston | 80 |
| Burgonya | 82 |
| Fóliában sült krumpli | 82 |
| Krumpli amerikai módra | 83 |
| Paradicsom | 84 |
| Paradicsom egyszerűen | 84 |
| Fűszeres paradicsom | 84 |
| Burgundiai paradicsom | 86 |
| Paradicsom fóliában | 86 |
| Zöldségek nyársacskák | 87 |
| Rizs | 88 |
| Sajt | 90 |
| Desszertek | |
| Vaníliakrém angol módra | 93 |
| Rózsaszínű mártás | 93 |
| Csokoládéöntet | 93 |
| Karamellás gyümölcsök | 94 |
| Gyümölcsök fóliában | 94 |
| Sült banán | 94 |
| Tartalomjegyzék | |
| Ezer- és egyfajta sütő | 4 |
| Vásárlási tanácsok | 6 |
| A használat aranyszabályai | 7 |
| Néhány praktikus tanács | 8 |
| Kellékek és eszközök | 9 |
| Zöldségek és fűszerek | 10 |
| A szabadtéri sütés fajtái | 12 |
| Pácok | 16 |
| Vajkeverékek | 19 |
| Szószok | 22 |
| Hogyan kezdjük a szabadtéri sütést: Friss és egyszerű előételek | 28 |
| Húsok rostonsütéshez | 30 |
| Húsok | 32 |
| Rostonsültek szabadtéri sütőn | 32 |
| Belsőségek - roston | 36 |
| Hentesáru roston | 38 |
| Nyársonsütés | 41 |
| Hogy sikerüljenek a nyársacskák | 46 |
| Halak | 58 |
| A jól sikerült rostonsütés titkai | 58 |
| Ötletek a körítéshez | 59 |
| Szabadtéri sütésre alkalmas halak | 60 |
| Zöldségek | 76 |
| Risz | 88 |
| Sajt | 90 |
| Desszertek | 91 |
| Desszertek nyárson | 92 |
| Krémek, öntetek a gyümölcsnyársakhoz | 93 |