kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Tálentum Kft |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Varrott keménykötés |
| Oldalszám: | 127 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 16 cm |
| ISBN: | 963-7803-009-9 |
| Megjegyzés: | Színes ételfotókkal illusztrálva. |
| Előszó | 5 |
| A mikrohullámú hőkezelés technikája | 15 |
| A mikrohullámú készülék működési elve | 15 |
| A mikrohullámú készülék kiválasztása | 16 |
| A mikrohullámú készülékhez használható edények | 17 |
| A főzést befolyásoló jellemzők | 18 |
| Hogyan takarjuk le az ételeket? | 19 |
| Praktikus tanácsok főzés előtt és alatt | 19 |
| Az ételek "megszúrkálása" | 20 |
| Mit jelent az "állásidő?" | 20 |
| Megpirulnak-e az ételek? | 20 |
| A mélyhűtött ételek felengedése | 21 |
| Az ételek melegítése | 21 |
| Felhasználhatjuk-e a régi receptjeinket? | 21 |
| A mikrohullámú készülék karbantartása | 22 |
| Hasznos ötletek mikrohullámú készülékekhez | 22 |
| Levesek | 25 |
| Csirkehúsleves | 26 |
| Kelkáposztaleves | 26 |
| Sárgarépaleves | 26 |
| Tavaszi leves | 28 |
| Tejszínes gombaleves | 28 |
| Vörösboros gombaleves | 29 |
| Vöröshagymaleves | 29 |
| Húsételek | 31 |
| Sertéshús | 32 |
| Csülök savanyú káposztával, gyors módon | 32 |
| Fűszeres karaj | 32 |
| Füszeres kolbász | 33 |
| Húscipók | 33 |
| Káposztás sertéshús | 33 |
| Káposztatekercsek | 34 |
| Lyoni máj naranccsal | 35 |
| Pikáns sütnivaló kolbász | 37 |
| Sertésfilé tejfölös gombás mártásban | 37 |
| Sertéshús creol módra | 37 |
| Sertésmáj tiroli módra | 38 |
| Sertésszeletek mustárral | 38 |
| Sertésszeletek narancsmártásban | 39 |
| Sonka vörösboros mártásban | 39 |
| Tejszínes, gombás sonka | 40 |
| Marhahús | 41 |
| Burgundi felsál | 41 |
| Egytálétel marhahúsból | 41 |
| Fűszeres egybesült hátszín | 42 |
| Fűszeres felsál | 42 |
| Gombás bélszín | 43 |
| Ír rakotthús | 44 |
| Paprikás marhatokány | 44 |
| Svájci marhaszeletek | 45 |
| Borjúhús | 48 |
| Borjúragu | 48 |
| Citromos borjú | 49 |
| Gombás borjúszeletek | 49 |
| Szárnyasok | 51 |
| Csirke | 52 |
| Citromos, borsos csirke | 52 |
| Cukkinis egytál | 52 |
| Csirke Cordon-bleu | 52 |
| Csirke Nápolyi módra | 53 |
| Csirke panírral | 53 |
| Csirke cherryben | 54 |
| Csirke vörösboros szószban | 54 |
| Fehérboros csirke | 55 |
| Fűszeres, paradicsomos csirke | 55 |
| Japán-csirke | 56 |
| Marengo-csirke | 56 |
| Olaszos csirke | 58 |
| Sült csirke | 58 |
| Zöldséges csirke rizzsel | 59 |
| Pulyka | 60 |
| Brokkolival töltött pulykaszeletek | 60 |
| Pulykamellszeletek kaprimártásban | 60 |
| Pulykarolád | 62 |
| Kacsa | 63 |
| Őszibarackos kacsa | 63 |
| Pikáns kacsa | 64 |
| Halak | 67 |
| Fogasfilé mustáros öntettel | 68 |
| Füstölt halszeletek újhagymával | 68 |
| Füstölt tőkehal tejfölös mártásban | 68 |
| Gombás hal | 69 |
| Halas-zöldséges egytálétel | 69 |
| Hal ínyenc módra | 70 |
| Kakukkfüves hal | 70 |
| Kapros ponty | 70 |
| Kék pisztráng | 72 |
| Kék ponty | 72 |
| Narancsos-citromos pisztráng | 72 |
| Rakott halfilé | 73 |
| Tarka halfilé | 73 |
| Tőkehal sörben | 74 |
| Töltött tőkehalszeletek | 74 |
| Köretek, zöldségek | 75 |
| Currys rizs gombával | 76 |
| Rizs | 76 |
| Rizs ízesebben | 76 |
| Fűszeres burgonya | 77 |
| Hagymás burgonya petrezselymes mártással | 77 |
| Héjában sült burgonya | 78 |
| Tejfölös burgonya | 78 |
| Cukkiniszeletekcitrommártásban | 79 |
| Gombás zöldbab | 79 |
| Karfiol, paprika és paradicsom | 79 |
| Padlizsán fehérborban | 80 |
| Peperonata | 80 |
| Sonkás póréhagyma | 82 |
| Tejszínes zöldborsó | 82 |
| Tojásos karfiol | 82 |
| Tojásos, paradicsomos cukkini | 83 |
| Töltött cukkini | 83 |
| Zöldséges felfújt | 83 |
| Könnyű vacsoraételek | 85 |
| Citromos gomba | 85 |
| Gombás tojás | 85 |
| Paprikás omlett | 86 |
| Paprika töltve | 86 |
| Pórés, sajtos burgonya | 87 |
| Rakott tojás | 89 |
| Sajtos tojás | 89 |
| Sonkás gombócok | 89 |
| Töltött gomba | 90 |
| Töltött paradicsom | 90 |
| Szendvicsek | |
| Mártások | 93 |
| Barnamártás | 93 |
| Besamelmártás | 93 |
| Bolognai mártás I. | 94 |
| Bolognai mártás II. | 94 |
| Citrommártás | 96 |
| Cumberlandmártás | 96 |
| Gombamártás | 96 |
| Gyors almaszósz | 96 |
| Hagymamártás | 97 |
| Hollandmártás | 97 |
| Mézes-narancsos öntet | 97 |
| Narancsmártás | 98 |
| Paradicsommártás | 98 |
| Petrezselymes mártás | 98 |
| Sajtmártás | 98 |
| Tojásmártás | 99 |
| Zsemlemártás | 99 |
| Édességek | 101 |
| Banánhab | 101 |
| Cseresznyés tojásos halom | 101 |
| Csokoládéöntet | 102 |
| Fahéjas körte | 102 |
| Gyümölcsös öntet | 102 |
| Karamellbonbon | 103 |
| Körte csokoládémártással | 103 |
| Málnás rizs | 103 |
| Mandulával töltött alma | 104 |
| Mézes alma | 104 |
| Őszibarackkocka | 104 |
| Rumos banán | 106 |
| Töltelékek gyümölcstorta alaphoz | 106 |
| Befőzés | 109 |
| Üveg sterilizálása | 109 |
| Gyümölcs befőzése | 110 |
| Marmaládé három féle gyümölcsből | 110 |
| Szamócabefőtt | 111 |
| Szilvalekvár | 111 |
| Táblázatok | 113 |
| Főzés | 113 |
| Felmelegítés | 119 |
| Felengedés | 120 |