kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 137 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Készült 1000 példányban. |
| Bevezetés | 3 |
| A kenyérsütés történeti fejlődése | 4 |
| Mikrobiológiai alapismeretek | 5 |
| A sütőipar nyersanyagai | 13 |
| Kenyérkészítésre felhasznált anyagok | 14 |
| Víz | 14 |
| Élesztő | 15 |
| Só | 19 |
| Burgonya | 20 |
| Feltárt liszt | 22 |
| Tejsav | 24 |
| Száraz kovász, savanyú feltárt liszt | 26 |
| Lisztfehérítő és javító anyagok és eljárások | 27 |
| A kenyérkészítés fő műveletei | 39 |
| A liszt és a többi tisztaképző anyag előkészítése | 39 |
| A liszt előkészítése | 39 |
| A segéd- és járulékos anyagok előkészítése | 41 |
| Tésztakészítés | 41 |
| Közvetlen módszer | 41 |
| Közvetett módszer | 42 |
| A tészta lazítása | 59 |
| Érlelés | 59 |
| Kelesztés | 63 |
| Sütés | 66 |
| A sütés közben lejátszódó folyamatok | 66 |
| Sütőkemencék | 72 |
| Szovjet rendszerű kerek kenyérgyárak | 77 |
| A kenyér hűtése, tárolása és szállítása | 77 |
| Egyéb sütőipari kérdések | 78 |
| Levegőkondicionálás a sütőüzemben | 78 |
| A sütőüzem termelékenysége | 95 |
| Kenyérkülönlegességek | 98 |
| A kenyér megítélése | 104 |
| Kenyérbetegségek | 105 |
| Kenyérhibák | 113 |
| Próbasütés | 114 |
| Sütőipari higiéne | 122 |
| Szabványok | 130 |
| Félfehér kenyér | 130 |
| Pékipari árucímke | 136 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.