| Kiadó: | Ipari Tanfolyamok Országos Vezetősége |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 266 oldal |
| Sorozatcím: | Ipari Szakkönyvtár |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 17 cm x 12 cm |
| ISBN: | |
| ANYAGISMERET | 3 |
| Az anyagokról általában | 3 |
| Hamisítás | 4 |
| A búza | 5 |
| A liszt | 7 |
| A malomtechnika | 7 |
| Kiőrlés | 8 |
| Számozás | 8 |
| Lisztkötés | 9 |
| Pekározás | 10 |
| Raktárkönyv | 11 |
| Külső tulajdonságok | 13 |
| Fogósság | 16 |
| Pirulás | 16 |
| Nedvesség | 17 |
| Kóros elváltozások | 18 |
| Alkatrészek | 20 |
| Sikérmennyiség | 21 |
| Sikérmosás | 21 |
| Sikérminőség | 23 |
| Sikérduzzadási idő | 27 |
| Gáztartóképesség | 27 |
| Gáztermelőképesség | 28 |
| Hankóczy Farinográfia | 29 |
| Farinogramm | 29 |
| Fermentogramm | 30 |
| Vízfelvevőképesség | 31 |
| Lisztmegválasztás | 34 |
| Lisztátvétel | 34 |
| Lisztraktározás | 35 |
| Lisztbeavatás | 36 |
| A víz | 36 |
| Hatása | 36 |
| Minősége | 37 |
| Hőmérséklete | 37 |
| Az élesztő | 38 |
| Enzimtevékenység | 39 |
| Hajtóerő | 42 |
| Tárolás | 46 |
| Tejsavbacillus | 46 |
| A só | 47 |
| A burgonya | 48 |
| A maláta | 51 |
| A cukor | 52 |
| Feltárt lisztek | 54 |
| Tej | 55 |
| Vaj | 60 |
| Margarin | 61 |
| Mesterséges ételzsír | 61 |
| Olaj | 62 |
| Különbség a vaj és a margarin között | 62 |
| Avasodás | 64 |
| Tejsav | 64 |
| ÜZEMTANI ISMERETEK | 66 |
| Sütőipar | 66 |
| Szaktudás | 66 |
| Boldogulás | 66 |
| Munkaképesség | 67 |
| Sütőüzem | 67 |
| Sütőüzemrészek | 67 |
| Berendezés | 67 |
| Felszerelés | 68 |
| Műhelylevegő | 69 |
| Műhelyvilágítás | 69 |
| Műhelytisztítás | 70 |
| Kemence | 71 |
| Rakfelület | 73 |
| Vízgőzfejlesztő | 75 |
| Hőmérők | 76 |
| Gázkemence | 77 |
| Elektromos kemence | 84 |
| Gőzkemence | 88 |
| Téglakemence | 90 |
| Tehetetlenség | 92 |
| Tüzelőanyagok | 92 |
| Gáz | 92 |
| Szén | 92 |
| Fa | 93 |
| Kalória | 93 |
| Víztartalom | 95 |
| Fafajták | 95 |
| Kalóriatartalom | 96 |
| Tüzelés | 96 |
| Égés | 96 |
| Levegőszükséglet | 96 |
| Rostély | 97 |
| Tüzelés rostélyon | 97 |
| Égési idő | 98 |
| Gazdaságos tüzelés | 98 |
| Egyenletes és tüzes sütőtér | 99 |
| Gépek | 99 |
| Dagasztógép | 99 |
| Motor | 101 |
| Tésztaosztógép | 104 |
| Kiflisodrógép | 104 |
| Érlelő szekrény | 106 |
| TÉSZTAKÉPZÉS | 108 |
| A temelés sorrendje | 108 |
| A zsemlye munkaterve | 109 |
| Folyamatok | 110 |
| Termelési biztonság (hőmérőzés) | 111 |
| Hőmérsékletszámítás | 112 |
| A kovász | 112 |
| Tényezők | 113 |
| Nagyság | 113 |
| Sűrűség | 114 |
| Hőmérséklet | 115 |
| Élesztőmennyiség | 115 |
| Beérleltség | 115 |
| Igazodás a lisztminőséghez | 116 |
| Beérést siettető tényezők | 116 |
| Kovászfajták | 117 |
| Hígkovács | 117 |
| Sűrűkovász | 118 |
| Félsűrűkovász | 119 |
| Érési jelek | 121 |
| Átmeneti érési jelek | 122 |
| Kovászmag | 123 |
| Nyúlósodás megelőzése | 123 |
| Kovászválasztón gát | 124 |
| Kovászhibák | 125 |
| Utánkovászolás (éretlenségnél) | 127 |
| Túlérett kovász | 128 |
| Közvetett és közvetlen erjesztés | 129 |
| A tészta | 130 |
| Tényezők | 130 |
| Dagasztás | 130 |
| Keménység | 131 |
| Hőmérséklet | 132 |
| Érési jelek | 133 |
| Átnyomás | 135 |
| Érési idő | 137 |
| Érési idő meghosszabbítása | 137 |
| Túlérés | 137 |
| Tésztakimérés | 138 |
| Súlyveszteség | 138 |
| Gömbölyítés | 139 |
| Kiflitészta-alak | 139 |
| Császárzsemlyetészta-alak | 139 |
| Ablakos kalács fonása | 140 |
| Végérlelés | 141 |
| A sütés | 141 |
| Vetési jelek | 141 |
| Folyamat | 143 |
| Hőmérséklet | 144 |
| Sorrend | 145 |
| Vetési sorozat | 146 |
| Sütési időtartam | 146 |
| Vízgőzhasználat | 147 |
| Huzathasználat | 148 |
| Tágulékonyság, fény biztosítása | 150 |
| Kenyérsütés | 150 |
| Rakfelület megtöltése | 152 |
| Gazdaságos sütés | 152 |
| Kisültség | 153 |
| Kisült kenyér tárolása | 153 |
| Termelés | 154 |
| Kenyértermelés | 154 |
| Rozskenyértermelés | 155 |
| Zsemlyetermelés | 156 |
| Kiflitermelés | 156 |
| Császárzsemlyetermelés | 157 |
| Vajaskiflitermelés | 157 |
| Kifogástalan termékek | 158 |
| Kifogástalan kenyerek | 158 |
| Kifogástalan zsemlye | 158 |
| Kifogástalan kifli | 159 |
| Kifogástalan császárzsemlye | 159 |
| Keletlen zsemlye | 159 |
| Üzemi munkaterv | 160 |
| ÁRSZABÁS | |
| Nyersanyagszámítások | 161 |
| 1 kg lisztből süthetők | 161 |
| Sütési súlyveszteség | 162 |
| Erjedési és porlási veszteség | 163 |
| Burgonyáskenyér nyersanyagai | 164 |
| Zsemlye nyersanyagai | 164 |
| Kifli nyersanyagai | 165 |
| Császárzsemlye nyersanyagai | 165 |
| Vajaskifli nyersanyagai | 165 |
| Anyagkiszabási táblázat | 168 |
| Nyersanyagár számításpélda | 169 |
| Teljesítményszámítások | 169 |
| Sütőterek szerint | 169 |
| Tüzelőszükségletszámítások | 170 |
| Dagasztógépteljesítmény | 173 |
| Kiflisodrógépteljesítmény | 173 |
| Munkabérszámítás | 174 |
| Üzemköltség | 174 |
| Leltár | 175 |
| A 2 sütőterű üzem ü.-költsége | 176 |
| Önköltségi ár | 181 |
| Eladási ár | 183 |
| Közszállításra pályázat | 186 |
| AZ IPAR GYAKORLÁSA | 187 |
| Jog | 187 |
| Becsület | 187 |
| Törvény, rendelet | 188 |
| Alkotmány | 188 |
| Rendelet | 188 |
| Ipartörvény | 189 |
| Iparhatóság | 190 |
| Iparügyi miniszter | 191 |
| Fellebbezés | 192 |
| Iparengedély | 192 |
| Ipar | 193 |
| Tanonctartás | 194 |
| Kívánságok a tanonctól | 194 |
| Tanonciskola | 197 |
| Sütőtörvény a tanoncokra | 198 |
| Tanoncszabadságolás | 199 |
| Segédvizsga | 199 |
| Sütősegéd | 200 |
| Munkakönyv | 200 |
| Segédfelvétel | 201 |
| Pontos munkakezdés | 201 |
| Munkaidő | 202 |
| Elbocsátás azonnal | 203 |
| Bérfizetés | 204 |
| Legkisebb munkabér | 204 |
| Munkakeretek | 207 |
| Fizetett szabadság | 209 |
| Családi munkabér | 210 |
| Mestervizsga | 213 |
| Mestercím | 213 |
| Kötelesség a tanonccal szemben | 194 |
| A tanonc kötelessége | 195 |
| Tanonctartás elvonása | 195 |
| Tanoncszerződés | 196 |
| A mestervizsga részei | 213 |
| Mesterképző tanfolyam | 214 |
| Iparűzés | 215 |
| Önjogú egyén | 215 |
| Jogi személy | 215 |
| Társaságok iparűzése | 216 |
| Gyárszerűség | 216 |
| Iparűzés megkezdése | 216 |
| Üzletvezető | 217 |
| Fióküzlet | 217 |
| Árrontó | 217 |
| Hírnév- és hitelrontó | 219 |
| Kontár | 219 |
| Iparűzés bérlő útján | 219 |
| Özvegyi jog | 219 |
| Műhely | 220 |
| Előírások műhelyre | 220 |
| Mentőláda | 222 |
| Balesetnél eljárás | 224 |
| Kifüggesztendő táblák | 224 |
| Sütőtörvény | 224 |
| Munkakezdés törvénye | 255 |
| Ellenőrző bizottság | 226 |
| Munkaidőnyilvántartás | 226 |
| Üzlet | 227 |
| Névtábla | 227 |
| Kifüggesztendő táblák | 228 |
| Margarinrendelet | 229 |
| Iparcikkek | 229 |
| Iparcikkekre előírások | 230 |
| Házikenyér | 231 |
| Árusítás | 231 |
| Viszonteladó | 228 |
| Vásárfelügyelő mintavétele | 231 |
| Vásári helyfoglalás | 232 |
| Számlabélyeg-átírás | 232 |
| Záróra | 232 |
| Alkalmazottak munkaideje | 233 |
| Legkisebb mbér tisztviselőknél | 236 |
| Legkisebb mbér keresk. alkalmazottaknál | 238 |
| Legkisebb mbér keresk. segédmunkásoknál | 241 |
| Üzletmegszüntetés | 243 |
| Ipartestület | 250 |
| Ipartestületi szék | 251 |
| Székellenőrök | 251 |
| Árumintavásár | 252 |
| A m. kir. földmívelésügyi miniszter 151.150/1940. sz. F. M. rendelete a népkenyér készítése és forgalomba hozatala tárgyában | 255 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.