kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 125 oldal |
| Sorozatcím: | Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-232-220-7 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrált. |
| Péksüteménygyártás | |
| A péksütemény fogalmának meghatározása | 7 |
| A péksüteménygyártás nyersanyagainak technológiai tulajdonságai | 7 |
| Termékcsoportok | 8 |
| Tészakészítés | 13 |
| Vizestészták | 14 |
| Tejestészták | 21 |
| Dúsított tészták | 26 |
| Tojással dúsított tészták | 29 |
| Omlós tészták | 36 |
| Leveles tészták | 40 |
| Tésztafeldolgozás | 52 |
| A tészta osztása kézi és gépi működésű osztógéppel | 52 |
| A tészta osztása és a gömbölyítése szakaszos és folytonos működésű osztó-gömbölyítő géppel | 52 |
| A tészta mechanikai károsodását korlátozó tésztamutatók | 53 |
| A tésztagömböt továbbformáló gépek | 55 |
| Tésztafeldolgozó gépsorok | 56 |
| Tésztafeldolgozás nyújtógéppel | 62 |
| Az előnyújtott tészta feldolgozása | 63 |
| Töltelékkészítés | 65 |
| Kelesztés | 67 |
| A kelesztés időtartamát meghatározó tényezők | 67 |
| Szakaszos kelesztés | 68 |
| A vetés-előkészítés technikája | 68 |
| Sütés | 70 |
| Sütési (sütésigényességi) egyenértékek | 71 |
| Tárolás, szállítás | |
| Teasütemény-tészták | |
| Gyúrt, omlós teasütemény-tészták | 75 |
| Kevert, omlós tészták | 77 |
| Felvert tészták | 79 |
| A teasütemény-tészták feldolgozása és sütése | 82 |
| A kenyér táplálkozás-élettani jelentősége | |
| Diétát kiegészítő sütőipari termékek | |
| Rostban gazdag diétás kenyerek | 90 |
| Szénhidrátszegény, diabetikus termékek | 92 |
| Nátriumszegény diétás kenyér | 94 |
| Gliadinmentes (gluténmentes) kenyér | 96 |
| A sütőipari termékek minősítése | |
| A kenyér és a péksütemény érzékszervi tulajdonságai | 99 |
| Fizikai tulajdonságok | 100 |
| Kémiai jellemzők | 101 |
| Termelési és munkaszervezési alapismeretek | |
| A kemencék teljesítőképessége (kapacitása) | 106 |
| A kemencék tényleges teljesítőképessége | 107 |
| A sütést megelőző technológiai szakaszok berendezéseink és gépeinek teljesítőképessége | 116 |
| A raktártér és a nyersanyag-előkészítő berendezések méretezése | 116 |
| A tésztakészítő berendezések teljesítőképessége | 117 |
| A tésztafeldolgozó gépek teljesítőképessége | 118 |
| Kelesztő- és készterméktárolóeszköz-szükséglet | 119 |
| A gyártás ütemezése, ütemidő-számítás. A kemencék sütései üteme | 120 |
| A tésztakészítés és a tésztafeldolgozás ütemezése | 121 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.