kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Élelmezésügyi Minisztérium Oktatási Osztálya |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 148 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 28 cm x 20 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Kézirat. 280 példányban jelent meg. |
| A sütőipari termékek technológiája | |
| A sütőipari fehértermék fogalma | 1 |
| A fehértermékek készítéséhez használt anyagok technológiai tulajdonságai | 2 |
| BL 55-ös liszt | 2 |
| Kannatej | 5 |
| A sütőiparban felhasználásra kerülő zsiradékok | 7 |
| Cukor | 8 |
| Tojás | 9 |
| Malátakészítmények | 10 |
| A sütőipari fehértermékek technológiája | 13 |
| A süteményféleségek felosztása | 13 |
| Anyagfelhasználási csoportnormák | 14 |
| Vizes tésztából készített termékek technológiája | 14 |
| Vizes zsemle | 15 |
| Hosszúzsemle | 26 |
| Vágottzsemle | 26 |
| Zsemlecipó | 27 |
| Főtt perec | 27 |
| Tejes tésztából készített termékek technológiája | 31 |
| Tejes kifli és sós kifli | 32 |
| Császárzsemle | 37 |
| Fonott kismákos, kerek kismákos | 39 |
| Lisztes- és sósfrancia | 40 |
| Mexikói, kerek mexikói | 40 |
| Sóskalács | 41 |
| Győri páros zsemle | 42 |
| Óriáskifli | 42 |
| Szegedi vágott kenyér | 43 |
| Hosszú és kerek fonottkalácsok | 43 |
| Tejeszsemle | 43 |
| A tejes tésztából készített termékekhez szükséges nyersanyagmennyiség kiszámítása | 44 |
| Egyszerű vajas tésztából készített termékek technológiája | 45 |
| Vajas kifli, vajas karika | 45 |
| Sósrúd | 49 |
| Bordás | 49 |
| Paprikáskifli | 50 |
| Uzsonnakenyér | 50 |
| Mindszentikalács | 50 |
| Az egyszerű vajas tésztából készített termékekhez szükséges nyersanyagmennyiség kiszámítása | 51 |
| Tojással dúsított egyszerű vajas tésztából készített termékek technológiája | 51 |
| Stefániakifli | 54 |
| Briósféleségek | 55 |
| Puffancs | 57 |
| Finom fonott kalácsok | 58 |
| Foszlós kalács, kakaós foszlós kalács | 58 |
| Sült perec | 59 |
| Csavart sósrúd | 60 |
| Nehéz vajas tésztából készített termékek technológiája | 60 |
| Kevert tésztából készített termékek technológiája | 61 |
| Kuglóf | 61 |
| Omlós tésztából készült termékek technológiája | 62 |
| Vajas pogácsa | 63 |
| Tepertős pogácsa | 64 |
| Pozsonyi kifli | 64 |
| Diós és mákos tekercs | 65 |
| Nyújtott leveles tésztából készült termékek technológiája | 66 |
| Lapos vajas | 69 |
| Rongyos kifli | 70 |
| Leveles vajas pogácsa | 71 |
| Sajtos rúd | 71 |
| Túróstáska | 71 |
| Burkifli | 72 |
| Dióscsiga | 72 |
| Tartósított sütőipari készítmények | 73 |
| Kétszersült | 73 |
| Tésztakészítmények technológiája | |
| A tésztaipar fejlődése | 78 |
| A tésztaipar nyersanyagai és termékei | 80 |
| A tésztaipar nyersanyagai | 80 |
| Őrlemény | 80 |
| Víz | 82 |
| Só | 83 |
| Tojás | 84 |
| A tésztaipar termékei | 84 |
| A tésztagyártás műveletei | |
| A nyersanyagok előkészítése | 85 |
| A tészta keverése | 86 |
| A keverés alapfogalmai | 86 |
| Keverés lassújáratú gépen | 90 |
| A tészta tömörítése | 90 |
| A tömörítés alapfogalmai | 90 |
| Tömörítés kollerjáraton | 91 |
| Tömörítés gramolán | 91 |
| A tészta alakítása | 92 |
| Az alakítás alapfogalmai | 92 |
| Alakítás sajtón | 92 |
| Matricák | 98 |
| Alakítás nyújtógépen | 102 |
| Tésztagyártás folyamatos sajtón | 105 |
| A tészta szárítása | 110 |
| A szárítás alapfogalmai | 110 |
| A szárítás alapfogalmai | 110 |
| Szárítás szakaszos szárítóberendezéseken | 119 |
| Szárítás folyamatos szárítóberendezéseken | 124 |
| A szárítás újszerű módjai | 130 |
| A készárú csomagolása, tárolása és szállítása | 133 |
| Egyéb tésztaipari kérdések | |
| Tésztabetegségek és tésztahibák | 135 |
| Tésztabetegségek | 135 |
| Tésztahibák | 136 |
| Tésztakészítmények táplálóértéke | 141 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.