kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 198 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 978-963-9137-21-9 |
| Megjegyzés: | Tankönyvi szám: É-358/II. Fekete-fehér ábrákkal. |
| Bevezetés | 3 |
| Sütőipari fehértermékek (péksütemények) jellemzése, csoportosításai | 4 |
| A péksütemények csoportjai | 4 |
| A sütőipari fehértermékek általános jellemzői | 6 |
| A fehértermékek nyersanyag összetétele | 7 |
| A sütőipari fehértermékek tömege | 8 |
| A sütőipari fehértermékek feldolgozási módja | 8 |
| A sütőipari fehértermékek kelesztési módja | 9 |
| A fehértermékek sütési módja | 9 |
| A fehértermékek anyagfelhasználási csoportnormái | 10 |
| Fehértermékek anyagfelhasználási normái | 12 |
| Számítási feladatok | 13 |
| Vizes tésztából készült termékek | 16 |
| Vizes tésztából készített péksütemények gyártástechnológiája | 20 |
| Főtt perec gyártástechnológiája | 23 |
| Számítási feladatok | 24 |
| Tejes tésztából készült péksütemények | 28 |
| Tejes tésztából készített péksütemények gyártástechnológiája | 33 |
| Tejes zsemle gyártástechnológiája | 36 |
| Császárzsemle gyártástechnológiája | 37 |
| Sós kalács gyártástechnológiája | 38 |
| Kerek és fonott kis mákos gyártástechnológiája | 38 |
| Szegedi vágott gyártástechnológiája | 38 |
| Számítási feladatok | 39 |
| Dúsított tésztából készült péksütemények | 41 |
| Dúsított tésztából készült termékek gyártástechnológiája | 46 |
| Vajas kifli gyártástechnológiája | 48 |
| Vajas karika gyártástechnológiája | 49 |
| Sósrúd gyártástechnológiája | 49 |
| Paprikás kifli gyártástechnológiája | 49 |
| Uzsonnarúd gyártástechnológiája | 50 |
| Mindszenti kalács gyártástechnológiája | 51 |
| Számítási feladatok | 51 |
| Tojással dúsított tésztából készült finom pékáruk | 53 |
| Tojással dúsított tésztából készült finom pékáruk gyártástechnológiája | 61 |
| Molnárka és vajas cipócska gyártástechnológiája | 64 |
| Orosházi banán gyártástechnológiája | 64 |
| Puffancs gyártástechnológiája | 64 |
| Finom fonott kalács gyártástechnológiája | 65 |
| Foszlós kalács gyártástechnológiája | 66 |
| Kakaós foszlós kalács gyártástechnikája | 66 |
| Bukta gyártástechnológiája | 66 |
| Ökörszem gyártástechnológiája | 69 |
| Kelt tekercsek gyártástechnológiája | 70 |
| Kevert kuglóf gyártástechnológiája | 70 |
| Számítási feladatok | 72 |
| Omlós tésztából készült finom pékáruk | 73 |
| Omlós tésztából készült finom pékáruk gyártástechnológiája | 75 |
| Tepertős pogácsa gyártástechnológiája | 78 |
| Pozsonyi kiflik gyártástechnológiája | 79 |
| Diós, mákos tekercsek gyártástechnológiája | 79 |
| Piteféleségek gyártástechnológiája | 80 |
| Számítási feladatok | 81 |
| Leveles tésztából készült finom pékáruk | 82 |
| Leveles tésztából készült finom pékáruk gyártástechnológiája | 85 |
| Pacsni (lapos vajas, pasztrána) gyártástechnológiája | 88 |
| Rongyos kifli gyártástechnológiája | 89 |
| Leveles pogácsa gyártástechnológiája | 90 |
| Sajtos rúd gyártástechnológiája | 90 |
| Csigafélék gyártástechnológiája | 90 |
| Túrós táska gyártástechnológiája | 91 |
| Búrkifli gyártástechnológiája | 91 |
| Lekváros táska gyártástechnológiája | 92 |
| Tiroli rétesek gyártástechnológiája | 94 |
| Számítási feladatok | 94 |
| Gyorsfagyasztott sütőipari termékek | 97 |
| Hűtés, fagyasztás technológiai alapjai | 99 |
| Kelesztés megszakítás - kelesztés késleltetés | 100 |
| Sületlen termék gyorsfagyasztása | 103 |
| Késztermék fagyasztásának technológiája | 103 |
| Tartós sütőipari termékek | 107 |
| Tartós kenyérfélék | 108 |
| Tartós kenyérfélék gyártástechnológiája | 110 |
| Sajtos perec, sajtos kavics, sajtos rúd, ropifélék | 110 |
| Kétszersültek | 113 |
| Morzsafélék | 116 |
| Zsemlemorzsa | 116 |
| Egyéb, a sütőipar által is gyártott termékek | 118 |
| Tartós édesipari lisztes készítmények | 118 |
| Háztartási keksz gyártástechnológiája | 118 |
| Kréker | 119 |
| Teasütemények gyártása | 120 |
| Linzer teasütemények gyártástechnológiája | 120 |
| Mézes és mézes jellegű készítmények gyártástechnológiája | 121 |
| Ostya gyártása | 123 |
| Töltött ostyarúd gyártása | 125 |
| Egyedi eljárással készült sütőipari termékek | 126 |
| Sült perec (sós) | 126 |
| Rábaközi perec | 127 |
| Lángos gyártása | 128 |
| Lángosok gyártása olajos sütéssel | 130 |
| Fánk gyártása | 131 |
| Pizza alaptészta gyártása | 133 |
| Hamburgerzsemle gyártása | 134 |
| Hajtogatott meggyes rétes | 135 |
| Kürtőskalács készítése | 135 |
| Extrudált termékek gyártása | 137 |
| Extrudált kukorica | 137 |
| Lúgozott sütőipari termékek | 138 |
| Lúgozott péksütemények gyártástechnológiája | 139 |
| Diétát kiegészítő sütőipari termékek | 141 |
| Rostban gazdag termékek | 143 |
| Graham-kenyér | 144 |
| Búzakorpás vekni | 145 |
| Búzakorpás zsemle | 147 |
| Búzakorpás kifli | 148 |
| Rozsos-korpás kenyér | 148 |
| Magvas kenyér | 150 |
| Magvas vekni | 152 |
| Kornspitz rúd | 153 |
| Szénhidrátszegény termékek | 154 |
| Levegő kenyér | 156 |
| Gliadinmentes (gluténmentes) termékek | 157 |
| Gliadinmentes kenyér | 158 |
| Nátriumszegény termékek | 160 |
| Fehérjeszegény termékek | 161 |
| Sütőipari fehértermékek minősítése | 164 |
| Az érzékszervi bírálat végrehajtása és az eredmények értékelése | 177 |
| A sütőipari díszmunka alapjai | 179 |
| A termelési folyamat megszervezése | 187 |
| Technológiai berendezések kapacitása | 188 |
| Sütésigényességi egyenértékszám | 190 |
| Tésztakészítő berendezések kapacitása | 191 |
| Termelési folyamat ütemezése | 192 |
| Számítási feladatok | 197 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.