A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Belga Szecesszió kiállítás az Iparművészeti Múzeumban 1997. május 1-június 29.

Le temps de l'Art Nouveau exposition au Musée des Arts Décoratifs Le 1 mai á 29 juin 1997/Budapest, XI., Üllői út 33-37.

Szerző
Fordító

Kiadó: Iparművészeti Múzeum
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 87 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Francia  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN: 963-7098-59-3
Megjegyzés: Kiállítási katalógus. Színes és fekete-fehér fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az új belga szövetségi államban négy és fél millió francia ajkú vallon és brüsszeli alkotja a Belgiumi Francia Közösséget. A közösséghez való tartozás ismérve, hogy tagjait nem csupán a közös nyelv... Tovább

Előszó

Az új belga szövetségi államban négy és fél millió francia ajkú vallon és brüsszeli alkotja a Belgiumi Francia Közösséget. A közösséghez való tartozás ismérve, hogy tagjait nem csupán a közös nyelv köti össze, de a gazdag kulturális, tudományos, történelmi és társadalmi örökség is.
Az új alapító egyezmény szerint a Communauté frangaise Wallonie-Bruxelles önálló külpolitikát folytathat bilaterális és multilaterális szinten egyaránt. A Magyarországgal kialakult kiváló kapcsolatok mindkét területen érvényesülnek, mivel Magyarország már ma is fontos európai partnerünk, és a jövőben még inkább azzá válik. Kétoldalú kapcsolataink gazdag kulturális együttműködést is magukban foglalnak, amit a budapesti „Belga szecesszió" című kiállítás is bizonyít.
Az Art Nouveau, olyan meghatározó személyiségei mint, Victor Horta, Paul Hankar, Gustave Serrurier-Bovy és Philippe Wolfers révén vált a Communauté frangaise Wallonie-Bruxelles kulturális örökségének fontos részévé. Műveiknek a magyar fővárosban való bemutatása is a közösség azon szándékát tükrözi, hogy művészetét és kultúráját mind szélesebb körben ismertté tegye, és elmélyítse kapcsolatait egy olyan országgal, mely fontos helyet foglal el az európai térségben. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv