1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A selyem útja I. (töredék)

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Franklin-Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott kiadói egész vászonkötés
Oldalszám: 144 oldal
Sorozatcím: A Magyar Földrajzi Társaság Könyvtára
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Töredék kötet. 61 fekete-fehér képpel illusztrált. Nyomtatta Franklin-Társulat nyomdája.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Most, hogy ez a könyvem megjelent, legelső kötelességemnek érzem, hogy a Kínai Kormánynak őszinte és igaz köszönetemet fejezzem ki irántam tanúsított korlátlan bizalmáért, hogy a Középázsián... Tovább

Előszó

Most, hogy ez a könyvem megjelent, legelső kötelességemnek érzem, hogy a Kínai Kormánynak őszinte és igaz köszönetemet fejezzem ki irántam tanúsított korlátlan bizalmáért, hogy a Középázsián keresztül tervezett, előkészítő autós expedíció vezetését és a velejáró felelősséget rám bízta.
A kormány valamennyi javaslatomat és elhatározásomat megértéssel fogadta és bőkezűn támogatta. Azokhoz a főkormányzókhoz, akiknek tartományain keresztül kellett haladnunk, külön utasítás ment, hogy autókaravánunkat oltalmukban részesítsék. Amikor pedig visszaérkeztünk Nankingba, ott a megbecsülésnek olyan külső jeleivel fogadtak, amilyenekben európai embernek Kínában bizonyára csak igen ritkán volt még része.
A legbensőségesebben remélem, hogy kutatóútunknak eredményei, - amelyekről egyébként Irving C. Jew és C. C. Kung mérnökök is beszámoltak jelentéseikben -- alapul szolgálhatnak a tulajdonképpeni Kína és Szinkiang között tervezett autóutak megépítéséhez. Ha ezek az utak elkészülnek, akkor kutatásaink nehéz munkája, fáradalmai és veszedelmei nem voltak hiábavalók.
Legyen szabad bajtársaim és jómagam nevében is szerencsét és sikert kívánnom a Kínai Kormánynak annak a nagyszerű munkának az elvégzéséhez, amely meg fogja nyitni Középázsiát: boldogok vagyunk, hogy ennek a munkának a kezdetén közreműködhettünk.
Stockholm, 1936. szeptember 30.
Sven Hedin. Vissza

Tartalom

Előszó5
Bevezetés6
Vésztjósló kezdet23
Beli-Miao felé!30
Útrakelünk a Góbi felé38
Várunk, várunk...46
Georg visszatér55
Karácsonyeste az Ecin-gol mellett71
A Dambin láma rablóvára felé100
A Fekete Góbin keresztül114
Villámgyors látogatás Urumcsiban128-144

Sven Hedin

Sven Hedin műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sven Hedin könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A selyem útja I. (töredék) A selyem útja I. (töredék) A selyem útja I. (töredék) A selyem útja I. (töredék) A selyem útja I. (töredék) A selyem útja I. (töredék) A selyem útja I. (töredék) A selyem útja I. (töredék) A selyem útja I. (töredék) A selyem útja I. (töredék)

A borító kopott, a kötés megtört.

Állapot:
8.900 ,-Ft
45 pont kapható
Kosárba
konyv