A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Dante Almanach 1932

Szerző
Fordító

Kiadó: Dante Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 151 oldal
Sorozatcím: Dante Almanach
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. További szerzők a könyvben. Nyomtatta "Pátria"-nyomda R.-T., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A KIADÓ AZ OLVASÓHOZ
A Dante könyvkiadó nem véletlenül választotta jelvényéül annak a költőnek a nevét és arcmását, akinek messzenéző szeme a középkor végén egyszerre fogja össze a klasszikus... Tovább

Előszó

A KIADÓ AZ OLVASÓHOZ
A Dante könyvkiadó nem véletlenül választotta jelvényéül annak a költőnek a nevét és arcmását, akinek messzenéző szeme a középkor végén egyszerre fogja össze a klasszikus multat, a maga korát és a még alig pirkadó reneszánszot. Dante neve sokfelé enged utat a képzeletnek, hiszen az Isteni színjáték írója megjárta az emberi élet poklát, purgatóriumát és paradicsomát, az ő nevével ékesített lobogó elvezethet bennünket mindenüvé, ahol emberek szenvednek és örülnek; de mindig csak a legnemesebb utakon vezethet.
Dante neve kötelez.
Ez a kötelezettség egy testvér azzal a meggyőződéssel, hogy a könyvkiadás nem vonható egy kalap alá más üzleti vállalkozással. Elsősorban azért nem, mert ha más üzletembernek egyedül az a dolga, hogy a közönség körében jelentkező szükségleteket kielégítse, - a könyvkiadónak magának kell ránevelni a közönséget, hogy legyenek és meggyőzni, hogy vannak bizonyos magasabbrendű szellemi szükségletei. Az. igazi könyvkiadó csak ezzel az ambícióval vállalhatja tehát ezt a nehéz és felelősséges foglalkozást.
Ez az almanach a Dante-könyvkiadó utolsó néhány évi irodalmi munkájából ad ízelítőt és bizonyságot tesz arról, mennyiben sikerült megközelítenie a fentvázolt ideálokat.
DANTE KÖNYVKIADÓ Vissza

Fülszöveg

Ezekben az utirajzokban a szó legjobb értelmében vett modern világjárók kalandjaival, élményeivel ismerkedhetünk mg. Megtudjuk belőlük, hogy vad és félvad világrészek tudásra éhes vándorainak ma, az autó és repülőgép korszakában is rengeteg nélkülözéssel és ezer életveszedelemmel kell megküzdeni. Minden könyv szerzője nemcsak bátor utazó, hanem a tollnak is mestere és érdekfeszítő élményeit élvezetes, művészi formában adja tovább. A nagy gonddal válogatott sorozatot a szerzők pompásnál-pompásabb eredeti fényképfelvételei illusztrálják.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv