1.029.881

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Oroszország visszatérése

Írások a mai Oroszországról

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Magyar Ruszisztikai Egyesület
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 143 oldal
Sorozatcím: Poszt-szovjet füzetek
Kötetszám: 17
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 978-963-7730-45-0
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg


Az utóbbi évek fejleményei - az energiaárak látványos fölfutása - aligha hagynak kétséget afelől, hogy egy korszak - az „alacsony energiaárak korának" - végéhez értünk. Es ez több körülménnyel is összefügg. Egyrészt azzal, hogy jelentős részben kimeriilőben vannak azok a világ fejlett centrumaihoz közel eső kőolaj- és földgázlelőhelyek, amelyeken viszonylag könnyen, kevés ráfordítással lehetett felszínre hozni eme értékes energiafajtákat. Ráadásul, a világnak azt a részét, ahol az igazolt olajkészletek több mint 60%-a, míg a földgáztartalékok legalább 40%-a koncentrálódik, vagyis az ún. „Nagy Közel-Keletet", ma is és még jó ideig, konfliktusok és kockázatok sora jellemzi majd. Ilyen körülmények között teljes mértékben érthető, ahogy rövid idő alatt megnőtt - többek között - a közép-ázsiai, a kaszpi-kumi és az oroszországi lelőhelyek jelentősége. Oroszország egyébként is kulcsszereplő e történetben, hiszen területén található a világ legnagyobb igazolt gázkincse.
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza

Sz. Bíró Zoltán

Sz. Bíró Zoltán műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sz. Bíró Zoltán könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv