A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Köves föld

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Veszprém Megyei TESZÖV
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 202 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-02-5849-8
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az olvasó, ki ezt a kötetet kézbe veszi, egy sorozat részének az élményanyagát tanulmányozhatja. Dicséretes kezdeményezéshez csatlakoztak Veszprém megyében, a TOT által a korábbi években indított,... Tovább

Előszó

Az olvasó, ki ezt a kötetet kézbe veszi, egy sorozat részének az élményanyagát tanulmányozhatja. Dicséretes kezdeményezéshez csatlakoztak Veszprém megyében, a TOT által a korábbi években indított, a gyökerekhez is visszanyúló életutakat bemutató folyamat követői.
A Veszprém Megyei Mezőgazdasági Szövetkezetek Szövetsége Elnöksége döntése alapján e kiadványban bemutatásra kerül a megye szövetkezeti mozgalmában hosszú ideje kiemelkedő tevékenységet végző néhány vezető.
A mű címe is arra utal, hogy e táj mezőgazdasági adottságai az országos átlag alattiak, a megyében összességét tekintve az ipari termelés a meghatározó. Ugyanakkor a szövetkezeti mezőgazdaság eredményei széles körben elismertek; melynek bemutatására szolgál, hogy immár 10 éve nincs veszteséges szövetkezet. Erre a szinte egyedülálló teljesítményre joggal lehetnek büszkék a Veszprém megyeiek.
Ebben nyilvánvalóan jelentős érdeme van a szorgalmas tagságnak, a kiemelkedően jó szakemberállománynak, a színvonalas érdekképviseleti munkának és azoknak az embereknek, vezetőknek, akikről ez a könyv igyekszik - a tőlük és környezetükről kapott tájékoztatás csokorba gyűjtésével is - tényszerű portrét adni az érdeklődőknek.
Időszerűnek tartom a mű megjelenését a vonatkozásban is, hogy a megye szövetkezeti mozgalmának teljesítményét az országos szervek évek óta figyelemmel kísérik, nagyra értékelik. A megyéből indított törekvések mindig jól szolgálták céljainkat, hatékonyan hozzájárultak azok megvalósításához. Ezekben a kezdeményezésekben élen járnak az itt bemutatásra kerülő tsz-vezetők, szakemberek. Vissza

Tartalom

Előszó 5
Albert József 7
Dr. Gabnai Zoltán 18
Gőgös István 43
Horváth László 55
Dr. Leitold László 76
Dr. Markovszky György 92
Mészöly László 113
Dr. Németh Ervin 128
Nemes Frigyes 145
Pethő Kálmán 160
Sági Gyula 174
Waller István 187

Sz. Lukács Imre

Sz. Lukács Imre műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sz. Lukács Imre könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv