Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

972.566

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a 4000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Régi szegedi kocsmák (minikönyv)

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor

Kiadó: Szegedi Nyomda
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Bársony
Oldalszám: 247 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 6 cm x 5 cm
ISBN: 963-02-5910-9
Megjegyzés: Betűtípus: Garamond Nyomda: Szegedi Nyomda Szedés módja: Fényszedés Néhány grafikával és fotóval illusztrálva. A könyv pontos mérete: 47 x 62 mm.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

"Meg akarjuk menteni az elfeledéstől azokat a nevezetes régi szegedi kocsmákat, amelyekben a kispolgárság meg a hivatalnoki kar töltötte szabadidejét. A közszolgálat abban az... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

"Meg akarjuk menteni az elfeledéstől azokat a nevezetes régi szegedi kocsmákat, amelyekben a kispolgárság meg a hivatalnoki kar töltötte szabadidejét. A közszolgálat abban az időben délután is tartott, hat órakor pedig ontották a hivatalok a népeket, hogy üdítő berkekbe vonuljanak három deci elszopogatására, részint derűt szerezni a vacsorához, főleg társadalmi életet élni. Mert mi történik a világgal, ha nem beszélik meg az eseményeket, nem gáncsoskodtak a tekintetes tanácson, amely kedvükre való határozatokat csak elvétve hoz.
- Nincs ez így jól, sehogyan sincsen - csóválták fejüket, borús tekintetet vetve az italra, amely sosem tudott lépést tartani a szódával.
Hol az egyik fogyott el hamarabb, hol a másik, ami kiengesztelődő pótlást vont maga után, míg végre találkoztak, és helyreállt az egyensúly. (Azonban csak az italmennyiségek szempontjából, mert a hazafelé tartó lépések egyensúlyáért már nem állunk jót.)
Terítékre került ilyenkor az országos politika is, mégpedig a helyinél nem kevesebb kifogással, úgy lefercsizték a polgármestert, és pistázták Tiszát, ahogy azzal az apja sem tette, mindössze azt felejtették el megmondani, hogy hogyan kellene jól csinálni azt, amit ők rossznak minősítettek? (Ebben a tekintetben aztán semmiféle szemrehányás ne érintse derék eleinket, mert ma sincs különben. Mire való hát az a nagy okoskodás?)
Kisemberek ilyenkor váltak megbámulni való gerinces egyéniségekké. Napközben megmutatkozó szerény összehúzódottságuk a világért el nem árulta volna a hősi lelket, amely naplementéig szunnyadt, hogy akkor törjön ki, eget kérve." Vissza

Sz. Szigethy Vilmos

Sz. Szigethy Vilmos műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sz. Szigethy Vilmos könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Régi szegedi kocsmák (minikönyv) Régi szegedi kocsmák (minikönyv) Régi szegedi kocsmák (minikönyv) Régi szegedi kocsmák (minikönyv) Régi szegedi kocsmák (minikönyv) Régi szegedi kocsmák (minikönyv) Régi szegedi kocsmák (minikönyv)

A borító enyhén kopott, a lapélek foltosak. A kötés megtört.

Állapot:
6.280 ,-Ft
50 pont kapható
Kosárba