1.034.873

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Változó és változatlan arcú hajléktalanság

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Menhely Alapítvány-Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 222 oldal
Sorozatcím: Otthontalanul... Tégy az emberért!
Kötetszám: 9
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal és ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg


2011-ben megbízást és támogatást, őszintén szólva kollegiális támogatást is kaptunk a Hajléktalanokért Közalapítványtól, hogy készítsük el az immár országosnak tekinthető „Február 3-t" hajléktalan kutatásunk éves adatfelvételének elemzését, illetve készítsünk összefoglalást az eddigi adatfelvételekről, azok tanulságairól, módszereiről, A támogatást, ösztönzést köszönjük, reméljük, nem volt hiábavaló. Elkészültek a budapesti és külön a „vidéki" hajléktalanok 2011 év eleji helyzetét elemző, bemutató összefoglaló tanulmányok, ezekhez kapcsolódóan a hajléktalanságot megelőző lakhatási helyzetek speciális elemzése, illetve — a probléma fontosságára tekintettel, „terven kívül" — a hajléktalan „cigányok" és „nem cigányok" helyzetének összehasonlító elemzése. Összefoglaltuk az 1999-2009 közötti tíz év legfontosabb tendenciáit a budapesti hajléktalanok körében (ebben az időszakban még „csak" Budapestre vonatkozóan vannak hosszú idősoros, összehasonlítható információink), illetve - szintén... Tovább

Fülszöveg


2011-ben megbízást és támogatást, őszintén szólva kollegiális támogatást is kaptunk a Hajléktalanokért Közalapítványtól, hogy készítsük el az immár országosnak tekinthető „Február 3-t" hajléktalan kutatásunk éves adatfelvételének elemzését, illetve készítsünk összefoglalást az eddigi adatfelvételekről, azok tanulságairól, módszereiről, A támogatást, ösztönzést köszönjük, reméljük, nem volt hiábavaló. Elkészültek a budapesti és külön a „vidéki" hajléktalanok 2011 év eleji helyzetét elemző, bemutató összefoglaló tanulmányok, ezekhez kapcsolódóan a hajléktalanságot megelőző lakhatási helyzetek speciális elemzése, illetve — a probléma fontosságára tekintettel, „terven kívül" — a hajléktalan „cigányok" és „nem cigányok" helyzetének összehasonlító elemzése. Összefoglaltuk az 1999-2009 közötti tíz év legfontosabb tendenciáit a budapesti hajléktalanok körében (ebben az időszakban még „csak" Budapestre vonatkozóan vannak hosszú idősoros, összehasonlítható információink), illetve - szintén „terven kívül" — összeállítottunk egy hatalmas (huszonhatezer hajléktalan ember adatait tartalmazó) több éves adatbázist, melynek első feldolgozását is bemutatjuk. Végül elkészült egy sok éve szunnyadó elemzés, feldolgozás is, mely a hajléktalan emberek, véleményét tartalmazza a budapesti hajléktalan szállásokról. Ezen elemzések mellett összefoglaltuk részben a „Február 3-i" adatfelvételek történetét, módszertanát, részben az ún. hajléktalan-számlálás, regisztráció módszertanát, melyekhez az adatfelvétel eddigi válogatott publikációs listája is csatlakozik.
Gvőri Péter / Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv