1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyümölcstermelés

Szerző
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Könyv- és Folyóiratkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 486 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A gyümölcstermelés kialakulása és jelentősége3
A gyümölcstermelés kialakulása3
A kapitalista és szocialista gyümölcstermelés5
A gyümölcstermelés jelentősége7
Gyümölcstermő növényeink csoportosítása12
A gyümölcstermő növény testének felépítése és életműködése15
A gyümölcstermő növény részei15
A gyümölcstermő növény életfeltételei36
A gyümölcstermő növény életműködése40
A gyümölcstermő növények szaporítása44
A szaporítás célja és módjai44
Az ivaros szaporítás45
Az ivartalan szaporítás50
A gyümölcstermő növények alanyai66
Az anyanövények kiválasztása73
A gyümölcsfa nevelése a faiskolában75
A gyümölcsfaiskolai termelés feladata75
A faiskola üzemi formái75
A gyümölcsfaiskola beosztása76
A gyümölcsfaiskola működése76
A gyümölcsfaiskolai termelés77
A faiskola kiegészítő részei95
A faiskolai nyilvántartások97
A gyümölcsös telepítése101
A gyümölcsös formái101
A gyümölcsös tervezése103
A gyümölcsös telepítésének gyakorlati végrehajtása111
A fiatal fák gondozása120
A metszésről általában120
A koronanevelés125
A termőfák gondozása135
A termőfelület mérése135
A rendszeresen kezelt fák koronaritkítása136
Az idősebb elhanyagolt fák koronaritkítása139
A korona ifjítása143
Az átoltás145
A gyümölcs ritkítása146
A gyümölcstermő ágak feltámasztása148
Talajművelés, trágyázás és öntözés a gyümölcsösben150
A talajtermékenység jelentősége150
A talajművelés152
A trágyázás156
Szerves trágyák161
Szervetlen vagy műtrágyák167
A trágyázás módja171
Az öntözés175
A köztestermelés183
A köztestermelés jelentősége183
A köztestermelést befolyásoló tényezők183
A köztestermelés időszakai184
A köztesként termelhető növények csoportosítása185
Növényvédelem a gyümölcsösben189
A növényvédelemről általában189
A kártevők gazdasági jelentősége190
A kártevők csoportosítása191
A gyümölcstermő növényeket károsító tényezőkről és élőlényekről általában191
A kártevők által előidézett elváltozások198
A növényvédelem célja és módja200
Megelőzés200
Védekezés202
A növényvédőszerek csoportosítása205
A növényvédőszerek felhasználása206
A fontosabb növényvédőszerek208
A permetlevek keverhetősége222
A védőszerekkel kapcsolatos óvatossági rrendszabályok223
A gyümölcstermő növények környezeti tényezők és élőlények által okozott megbetegedései225
A környezeti tényezők okozta károsodások225
A gyümölcstermő növények állati kártevői229
A gyümölcstermő növények betegségei257
A gyümölcsnemesítés278
A gyümölcsnemesítésről általában278
A gyümölcsnemesítés célja278
A gyümölcsnemesítési eljárások279
Micsurin növénynemesítő munkája281
A hazai gyümölcsnemesítés és művelői282
Az egyes gyümölcsnemek termesztése
Az alma termelése287
Az almatermelés népgazdasági jelentősége287
Az almatermelés üzemi formái288
Az almafa leírása289
Az almatermelés elterjedése és művelői291
Az almatermelés természeti feltételei291
Az alma termőtájai293
Az alma alanyai és telepítési rendszerei295
Az almafák alakjai297
Nagyüzemi almagyümölcsös berendezése299
Az alma fajtái300
A fiatal fák alakító metszése307
Átmeneti metszés313
A termőfák koronaritkítása315
A Jonathán-fák különleges metszésmódja316
Ifjítás, átoltás317
A gyümölcs ritkítása318
Az almafa trágyázása319
Az almagyümölcs talajmunkái320
Az almagyümölcs öntözése321
Az alma szedése323
Az alma osztályozása, tárolása, csomagolása és szállítása324
Az almafa növényvédelme333
A körte termelése337
A körtetermelés népgazdasági jelentősége337
A körtetermelés üzemi formái337
A körtefa leírása338
A körtetermelés elterjedése és művelői339
A körtetermelés természeti feltételei és a körte alanyai340
A körtegyümölcsös berendezése341
A körte fajtái342
A körtefa alakító metszése346
Termő körtefák gondozási munkái348
Körtetermelés törpefákon349
A körte szedése, osztályozása, csomagolása, és szállítása353
A körtefa növényvédelme354
A birs termelése356
A naspolya termelése359
A cseresznye termelése361
A cseresznyetermelés népgazdasági jelentősége és termelési tájai361
A cseresznyetermelés természeti feltételei és alanyai361
A cseresznye fajtái363
A cseresznyegyümölcsös berendezése365
A cseresznye gondozási munkái365
A cseresznye szedése, osztályozása, csomagolása és szállítása367
A cseresznye növényvédelme369
A meggy termelése371
A meggytermelés népgazdasági jelentősége és termelési tájai371
A meggytermelés természeti feltételei és alanyai371
A meggy fajtái372
A meggy-gyümölcsös berendezése373
A meggy gondozási munkái374
A meggy szedése, osztályozása, csomagolása és szállítása375
A meggy növényvédelme377
A szilva termelése378
A szilvatermelés népgazdasági jelentősége és termelési tájai378
A szilvatermelés természeti feltételei és alanyai378
A szilvafa leírása379
A szilva fajtái380
A szilvagyümölcsös berendezése382
A szilva gondozási munkái383
A szilva szedése, osztályozása, csomagolása és szállítása384
a szilvafa növényvédelme386
A kajszi termelése388
A kajszitermelés népgazdasági jelentősége388
A kajszifa leírása, termelésének elterjedése389
A kajszi termőtájai és művelési módjai389
A kajszitermelés természeti feltételei és a kajszi alanya391
A kajszi fajtái392
A kajszigyümölcsös berendezése és a kajszi telepítése393
A kajszi metszése394
Törzsápolás399
Ifjítás, átoltás399
A gyümölcs ritkítása400
A kajszigyümölcsös talajművelése, trágyázása és öntözése400
A kajszi szedése, osztályozása, csomagolása és szállítása402
A kajszi gutaütése404
A kajszifa növényvédelme406
Az őszibarack termelése408
Az őszibaracktermelés népgazdasági jelentősége408
Az őszibarack leírása, termelésének elterjedése és művelői408
Az őszibarack termőtájai, az őszibarackatermelés természeti feltételei410
Az őszibarack fajtái410
Az őszibarack szaporítása és telepítése415
Az őszibarack metszése417
Ifjítás, átoltás424
A gyümöcs ritkítása425
Az őszibarack-gyümölcsös talajművelése, trágyázása és öntözése426
Az őszibarack szedése, osztályozása, csomagolása és szállítása427
Az őszibarack növényvédelme428
A mandula termelése430
A mandulatermelés népgazdasági jelentősége, elterjedése és művelői430
A mandula leírása és a mandulatermelés természeti feltételei430
Mandulafajták432
A mandula szaporítása és telepítése433
A mandula metszése433
Ifjítás, átoltás434
A mandulalgyümölcsös talajművelése és trágyázása435
A mandula szedése436
A mandulafa növényvédelme436
A dió termelése437
A diótermelés népgazdasági jelentősége, termőtájai és művelői437
A dió leírása és termékenyülése438
A diótermelés természeti feltételei és a diógyümölcsös berendezése439
A dió fajtái440
A dió szaporítása és telepítése441
A dió metszése443
A diógyümölcsös talajművelése és trágyázása443
A dió szedése, kezelése, osztályozása, csomagolása és raktározása443
A diófa növényvédelme445
A gesztenye termelése446
A gesztenye népgazdasági jelentősége, leírása és termelési feltételei446
A gesztenye szaporítása, telepítése és gondozása447
A gesztenye fajtái447
A gesztenye szedése, osztályozása és tárolása447
A gesztenye növényvédelme448
A mogyoró termelése449
A mogyoró népgazdasági jelentősége, leírása és a termelés feltételei449
A mogyoró szaporítása, telepítése és gondozása449
A mogyoró fajtái450
A mogyoró szedése és raktározása451
A mogyoró növényvédelme451
A bogyósgyümölcsűek termelése452
A bogyósgyümölcsűek népgazdasági jelentősége452
A bogyósgyümölcsűek termelési jellegzetessége453
A köszméte termelése453
A ribiszke termelése459
A málna termelése464
A szeder termelése471
A szamóca termelése471
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Gyümölcstermelés Gyümölcstermelés Gyümölcstermelés Gyümölcstermelés

A borító és a lapélek foltosak. Belülről megerősített példány.

Állapot:
2.740 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba
konyv