A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Gyümölcsborok házi készítése

Szerző
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 66 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés3
A gyümölcsborkészítés alapanyaga5
A gyümölcsborkészítés alapvető szabályai7
Az előkészítő munkák10
A válogatás10
A mosás10
A zúzás és a pihentetés12
A zúzás12
A pihentetés15
A lényerés16
Az erjesztőedények23
A gyümölcslé alkotórészei28
A gyümölcsborok erjedését megelőző tudnivalókról31
Az erjedésről34
Az erjesztés gyakorlati keresztülvitele40
A gyümölcsbor fejtése42
A gyümölcsbor palackozása48
A palackozott gyümölcsborok raktározása50
Édes csemegeborok készítése és kezelése51
A pasztőrözés52
A gyümölcsbor betegségei és hibái55
Borbetegségek55
Borhibák56
Borkészítés az egyes gyümölcsnemekből58
Almabor58
Szamócabor60
Ribizkebor61
Köszmétebor62
Szederbor63
Meggybor64
Csipkebogyóbor65

Szabó Béla

Szabó Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szabó Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv