1.034.204

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A kárpáti hó/Hadimilliomosok

Egy katona följegyzései/1915

Szerző
Szerkesztő
Róla szól
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 312 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Két mű egy könyvben. Az első művet kiadta Benkő Gyula Cs. és Kir. Udvari Könyvkereskedése 1916-ban, Budapestben. Nyomtatta a Nap nyomda részvénytársaság, Budapest. Második kiadás. A második művet kiadta a Táltos, Budapesten, 1918-ban. Nyomtatta Muskát Béla könyvnyomdája, Budapest.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Azt irtam a könyvem első kiadása elé, hogy a halott honvédek emlékének ajánlom, a derék csukaszürke magyar fiuk és apák emlékének, mert elcsendesítő szelid szemfedőjük, fehér halottas leplük volt a... Tovább

Előszó

Azt irtam a könyvem első kiadása elé, hogy a halott honvédek emlékének ajánlom, a derék csukaszürke magyar fiuk és apák emlékének, mert elcsendesítő szelid szemfedőjük, fehér halottas leplük volt a kárpáti hó! Azóta elmúlt hat hét és a csöndes fejfa, amit a nagy kárpáti temető fölé állítottam, sokak lelkében idézte föl azoknak a gigantikus küzdelmeknek az emlékét, amikben a drága, a sokat szenvedett, a tüzben és vérben százszor megszentült magyar honvéd örökre megállította az orosz hordát. Ugy érzem, hogy most, mikor a könyvem második kiadása elé irok pár sort, bün volna mellőzni ezek közül a visszaemlékezések közül azt, amit a magyar honvédek atyja, József főherceg küldött a harctérről egy közönséges, de nekünk magyaroknak ezerszer drága tábori kártyán irván a történelemnek sajátkezüleg a következőket:
„Köszönöm könyvének megküldését! még nem olvashattam el, de amint időm engedi, megteszem. A Korunkó név és Hegyzávod tünt nekem föl, amint a könyvet felnyitottam! Vissza

Tartalom

Szabó István: A kárpáti hó 1-112
Kozma Nándor: Hadimilliomosok 1-200
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv