1.034.668

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Miatyánk

Egy keresztény kisközösség tagjának vallomása Jézusról

Szerző
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 114 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves felebarátaim!
Tudom, nem túl jó ajánlólevél Jézusról írnia egy olyan embernek, aki a Római Katolikus Egyház hitvallásában megkeresztelt emberként, egy olyan keresztény kisközösségnek a... Tovább

Előszó

Kedves felebarátaim!
Tudom, nem túl jó ajánlólevél Jézusról írnia egy olyan embernek, aki a Római Katolikus Egyház hitvallásában megkeresztelt emberként, egy olyan keresztény kisközösségnek a tagja, amely közösség, egyetlen vallási felekezethez, egyetlen vallási irányzathoz sem tartozik hivatalosan.
Nem tartozik azokhoz a kis és nagy vallási irányzatokhoz, amelyek hitvallásukban pontosan körvonalazzák a hit és gondolkodásbeli elvárásaikat.
Mégis, mi az ami ezt a közösséget kereszténnyé teszi?
Ezt a közösséget, amelyet „HANG" közösségnek neveztünk, - az ember lelkiismeretének belső HANG-jára utalva, az élő evangéliumi Jézus megismerésének és tanítása megcselekvésének a munkája avatja kereszténnyé.
A közösséget pedig Jézusivá, a közösség tagjainak az egyénenként való bekapcsolódása teszi Jézushoz.
Ebben a közösségben, felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül azok a hívő lelkek találtak egyénileg otthonra, akik nem elégedtek meg a hitvallásuk szerinti Jézus (ISTEN) megismerésében a vallásuk keretein belül adott válaszokkal, hanem igényük lett a saját vallásukhoz való tartozás mellett, az evangéliumi élő Jézust megismerni, és azt az életükben megvalósítani.
Ennek a közösségnek a zászlajára a következő mondat van tűzve:
ÉGI BÉKE A FÖLDÖN!
Ez a mondat tartalmazza azt a Jézusi feladatot, amelyet a közösség tagjai az életükben meg akarnak valósítani.
Nemrég a kezembe akadt egy kiadvány, amely rövid felsorolásban és szűkszavú ismertetésben tartalmazta a magyarországi kisegyházakat, felekezeteket és szektákat. Ebben a kiadványban a „HANG" közösség a szekták címszó alatt az utolsóként volt megtalálható.
Ezek után feltehető a kérdés: vajon mi jó jöhet egy szektának nevezett közösségből? Ugyanaz a kérdés amit Nátánáel tett fel Fülöpnek: Názáretből jöhet-e valami jóT (Jn l;46.)Jöhet-e valami jó egy szektának bélyegzett, és szektának minősített közösségből? Vissza

Szabó János

Szabó János műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szabó János könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Miatyánk
Állapot:
2.340 ,-Ft
12 pont kapható
Kosárba
konyv