838.036

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Színház álom-indulattal

Szerző
Szerkesztő
,
Kiadó:
Kiadás helye: Nagyvárad
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 261 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN: 978-973-0-21755-1
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal.

Fülszöveg


Kocsis István: „Szabó József olyan drámákat szeret rendezni, amelyek nehezen rendezhetők, azokkal a színészekkel szeret dolgozni, akik nem szeretik, ha őket „rendezgetik". Szenvedélyes keresője az egyéniségnek. Csak az hozza lázba, ami nem ismétel semmit, ami megismételhetetlen Aki olyant alkot, ami nem ismétel semmit, annak van legnagyobb szüksége az önmagában való hitre, mert önmagát csak önmagával igazolhatja. Rendezői titka tehát az, hogy olyan drámákat szeret rendezni, amelyek nehezen rendezhetők, mert megismételhetetlenek, olyan színészekkel szeret dolgozni, akiknek önnön lehetőségeik felismerésére van szükségük, s nem „beállításokra". Rendezői érdeme pedig: az egyéniséget igazoltatja önmagával."
Bálint Tibor: „Szabó Józsefhez varrt engem a sors Öt érzem annak a rendezőnek, akinek a bőre alatt van már a könyvem, s akivel valahogy a sorsunk is megértően összenéz, ha a valóságot kell átálmodni, költői rendszerben, bölcseleti elvonatkoztatásban."
Páskándi Géza: „Szabó... Tovább
Fülszöveg Kép

Szabó József Ódzsa

Szabó József Ódzsa műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szabó József Ódzsa könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Színház álom-indulattal Színház álom-indulattal Színház álom-indulattal Színház álom-indulattal
Állapot:
3.480 ,-Ft
17 pont kapható
Kosárba